Βολοντιμίρ Ζελένσκι: «Υπερασπιζόμαστε το κράτος μας για 15η ημέρα. Δεν γίναμε σκλάβοι και δεν θα γίνουμε ποτέ»

«Οι εισβολείς θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας, ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό στα γόνατα από τα χέρια τους. Είναι τέρατα...»

Must Read

Με τις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια να αποδεικνύονται άκαρπες, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι έσπευσε να στείλει ένα νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους συμπατριώτες του και τον υπόλοιπο πλανήτη.

«Υπερασπιζόμαστε το κράτος μας για 15η ημέρα. Εμείς επιμείναμε. Ο ουκρανικός στρατός αποκρούει επιθέσεις σε βασικές περιοχές. Χάρη στον στρατό μας, την Εθνική Φρουρά, τους συνοριοφύλακες, την αστυνομία και όλους όσοι εντάχθηκαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα γίνουμε ποτέ. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτό είναι το πεπρωμένο μας», είπε αρχικά στο σημερινό διάγγελμά του ο Ζελένσκι.

«Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας, ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό στα γόνατα από τα χέρια των εισβολέων. Ώστε οι Ουκρανοί να μπορούν να σώσουν τη ζωή τους μόνο πηγαίνοντας στα κατεχόμενα ή στη Ρωσία. Γι’ αυτό μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις. Οι εισβολείς οργανώνουν εσκεμμένα αυτή την κοροϊδία, για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. Μόνο για αυτόν τον λόγο! Είναι απλά τέρατα», σχολίασε ο Ουκρανός πρόεδρος, αναφερόμενος στα Ρωσικά ΜΜΕ.

O Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε, μεταξύ άλλων, και πως έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να αναπτύξει πρόγραμμα αστικής ανάπλασης: «Μετά τον πόλεμο, μετά τη νίκη μας, θα ξαναχτίσουμε ό,τι κατέστρεψε ο εχθρός μας. Πολύ γρήγορα. Με πολύ υψηλή ποιότητα. Θα δημιουργηθεί ειδικό κρατικό πρόγραμμα για κάθε πληγείσα πόλη. Για ανάκαμψη. Έχω ήδη δώσει εντολή στην κυβέρνηση να ξεκινήσει την ανάπτυξη. Τσερνίχιβ και Σούμι, Okhtyrka και Ζιτομίρ, Izyum, Μαριούπολη και όλες οι πόλεις όπου ήρθε το κακό δεν θα βλέπουν ίχνος από τη ρωσική εισβολή. Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες. Οι καλύτερες εταιρείες. Τα καλύτερα έργα. Για κάθε πόλη! Θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, για παράδειγμα το Χάρκοβο. Το δικό μας Χάρκοβο, που τώρα βιώνει τα πιο τρομερά δεινά. Τα πιο τρομακτικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε, επίσης, πως υπέγραψε νόμο για την αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας όλων των Ρώσων που ζουν στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This