Κι άλλος Ρώσος ολιγάρχης φεύγει από το ποδόσφαιρο

Must Read

Το ντόμινο αποχωρήσεων των Ρώσων ιδιοκτητών ευρωπαϊκών ομάδων ποδοσφαίρου συνεχίζεται. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του ιδιοκτήτη της Ολλανδικής Φίτεσε, του 56χρονου Βαλερί Όιφ. Την ανακοίνωση αποχώρησής του από την ομάδα που βρίσκεται στην 6η θέση του Ολλανδικού πρωταθλήματος και συνεχίζει στο Κόνφερενς Λιγκ (έχασε την Πέμπτη εντός έδρας από τη Ρόμα με 1-0) την έκανε το απόγευμα της Παρασκευής.

«Με πονάει πολύ που αποχαιρετώ τη Φίτεσε, αλλά στην παρούσα φάση παίρνω αυτή τη δύσκολη απόφαση προς όφελος του συλλόγου, των εργαζομένων, των φιλάθλων, των χορηγών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών. Πάντα ένιωθα ενεργός στον σύλλογο και απολάμβανα τις σπουδαίες εμφανίσεις», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση.

Ο Όιφ είναι γνωστός για τις στενές σχέσεις που έχει με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Υπήρξε στενός του συνεργάτης στις επιχειρήσεις του, αργότερα ανέπτυξε δικές του εταιρείες με βάση το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, αλλά και την εξόρυξη χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων. Τη Φίτεσε την είχε αγοράσει το 2008.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην απομάκρυνσή του έπαιξαν οι οπαδοί της ομάδας που διέκοψαν το ματς με τη Σπάρτα Ρότερνταμ στις καθυστερήσεις.

Το πρόβλημα, όπως και στις άλλες ομάδες που είχαν περάσει στα χέρια διαφόρων πλουσίων Ρώσων είναι η κακή διαχείριση. Ο σύλλογος παρουσιάζει έλλειμμα 132 εκ. ευρώ, έχει πάρει ισόποσο δάνειο από τράπεζα με την εγγύηση του Όιφ, γεγονός που κάνει δύσκολη την πώληση της ομάδας. Σε περίπτωση που ο Ρώσος μεγιστάνας αποσύρει τις εγγυήσεις για την αποπληρωμή του δανείου, τότε η Φίτεσε, μια από τις παλαιότερες ομάδες στην Ολλανδία (ιδρύθηκε το 1892) θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της χρεωκοπίας. Στην ομάδα αυτή έκανε μεγάλη καριέρα ο Νίκος Μαχλάς που το 1998 μνε τα χρώματά της αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη με 34 γκολ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This