Ο Μπάιντεν αναμένεται στις 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.!

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να διεξαχθεί στη βελγική πρωτεύουσα και η διήμερη τακτική Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Must Read

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, τελικά, να ταξιδέψει στην Ευρώπη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δίνοντας, κατά πάσα πιθανότητα, το παρών στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στις 24 Μαρτίου.

Αντικείμενο συζήτησης θα είναι, φυσικά, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με αξιωματούχο της Ε.Ε. να δηλώνει νωρίτερα σήμερα πως «κατά πάσα πιθανότητα» στη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στις Βρυξέλλες, εξάλλου, βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, όπου την Πέμπτη 24 Μαρτίου αναμένεται να διεξαχθεί η διήμερη τακτική Σύνοδος του Οργανισμού σε επίπεδο αρχηγών κρατών, ενώ είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί και έκτακτη Σύνοδος της Συμμαχίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα δε με πηγή που επικαλείται το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να επισκεφθεί και την Πολωνία, όπου η ανησυχία έχει κλιμακωθεί, μετά τη ρωσική επίθεση σε στρατιωτική βάση, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ουκρανο-πολωνικά σύνορα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα στείλουν δυνάμεις στην Ουκρανία», όμως «θα υπερασπιστούν κάθε ίντσα νατοϊκού εδάφους», όπως, λόγου χάρη, το έδαφος της Πολωνίας.

«Προσωπικές» κυρώσεις σε Μπάιντεν από τη Ρωσία

Κυρώσεις προσωπικά στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και σε άλλους 12 Αμερικανούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, επέβαλε σήμερα η Ρωσία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rianovosti.

Μεταξύ των προσώπων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των (αντι-)κυρώσεων, ξεχωρίζουν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο γιος του Αμερικανού Προέδρου Χάντερ Μπάιντεν, ο Διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς, η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζένιφερ Ψάκι και η Χίλαρι Κλίντον.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This