Στα «κάγκελα» οι Έλληνες για τα ανεπαρκή μέτρα, αλλά ο Οικονόμου τα εκθειάζει!

Όποτε συμφέρει την κυβέρνηση έχουμε ανάκαμψη...

Must Read

Επιδοτήσεις «ασπιρίνες» αποφάσισε να μοιράσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και η ενεργειακή κρίση έχει πλήξει όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Για άλλη μια φορά, ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο είναι εκτός πραγματικότητας και εκτός δεδομένων.

Ανέκδοτο έγιναν τα μέτρα στήριξης αν λάβει κανείς υπόψιν του την «υποδοχή» που τούς έκαναν οι πολίτες, με τους ίδιους τους κυβερνώντες να παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι… ψίχουλα μπροστά στην τρομακτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος.

Οικονόμου: «Στηρίζουμε χωρίς να διαλύουμε τα δημόσια οικονομικά»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα μέτρα κατά τις ακρίβειας που ανακοινώθηκαν είπε ότι είναι πρόδημο πως η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα στήριξης των πολιτών. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με ειλικρίνεια, θα διαθέσουμε όλους τους πόρους που μπορούμε». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «θα είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας για όσο διάστημα μας χρειαστεί. Τα μέτρα που λάβαμε είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια για την στήριξη των πιο αδύναμων. Είναι συνεπή με την υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική. Δεν θα θυσιάσουμε την οικονομική σταθερότητα της χώρας».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται και πάλι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, τιμώντας τη μακραίωνη παράδοση που εκπροσωπεί. «Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ θιασώτης των ίσων αποστάσεων, δεν στοιχήθηκε ποτέ με τις δυνάμεις της αδικίας. Είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό και σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε. Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια και τα εθνικά μας συμφέροντα.

«Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει το συντομότερο και η ΕΕ εργάζεται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ελλάδα είναι μπροστά σε αυτή την προσπάθεια» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η Ελλάδα έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και εξοπλισμό στην Ουκρανία. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι παραπάνω ως προς αυτό το θέμα» είπε ερωτηθείς εάν η χώρα θα στείλει επιπλέον εξοπλισμό για την άμυνα της Ουκρανίας. Σημείωσε, πάντως, ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι πως ό,τι είναι χρήσιμο για την άμυνα της χώρας μένει εδώ και δεν πάει αλλού.

Για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν ο κ. Οικονόμου είπε ότι δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις, είμαστε εδώ να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί το θετικό κλίμα που υπήρξε. Είναι προς το συμφέρον και των δύο χώρων να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες εντάσεις στην περιοχή. Είναι άμεση ανάγκη να παρέμβει η Ευρώπη στο κομμάτι της ενέργειας. Σήμερα χρειάζεται μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Ο πρωθυπουργός έχει καταθέσει πρότασεις που θα ανακουφίσουν τους πολίτες. Απαιτείται άμεση ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This