Πρώτα παράδοση των Ουκρανών εθνικιστών στη Μαριούπολη και μετά συζήτηση για ανθρωπιστική αποστολή!

Τι είπε ο Πούτιν στη νέα του συνομιλία με τον Μακρόν

Must Read

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη, το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, το οποίο πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από τον ρωσικό στρατό, θα πρέπει να παραδοθούν ώστε να μπορέσει να φτάσει βοήθεια για τους αμάχους που βρίσκονται εκεί.

«Για να βρεθεί μια λύση για τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση σε αυτήν την πόλη, οι Ουκρανοί εθνικιστές μαχητές πρέπει να σταματήσουν την αντίσταση και να καταθέσουν τα όπλα» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τηλεφωνική επικοινωνία (άλλη μια) που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την απόφαση της Ρωσίας να απαιτήσει να πληρώνεται σε ρούβλια για το αέριο με το οποίο εφοδιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η «ανάγνωση» του Ελιζέ

Με τη σειρά της η γαλλική προεδρία ανέφερε για την τηλεφωνική επικοινωνία, ότι ο Μακρόν έθιξε το θέμα της εκτέλεσης ανθρωπιστικής αποστολής στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, «αλλά οι συνθήκες δεν υπάρχουν σε αυτό το στάδιο», σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο.

«Η θέση της Ρωσίας για μια ανθρωπιστική αποστολή για τη Μαριούπολη παραμένει σκληρή», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν είπε στον Γάλλο πρόεδρο ότι θα το σκεφτόταν.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This