Ανοχύρωτη η Θεσσαλονίκη… πνίγηκε στο νερό – «Ποτάμια» οι δρόμοι, εγκλωβίστηκαν οδηγοί (video)

Must Read

Έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις έχουν πλήξει από χθες την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν σε περιοχές του νόμου Τρικάλων, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Σημαντικά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν κι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.
Η ισχυρή βροχόπτωση που συνοδευόταν από δυνατές ριπές ανέμων έπληξε -κυρίως- τον Εύοσμο, την Ευκαρπία και το Ωραιόκαστρο, που έδειξαν ανοχύρωτες για μια ακόμη φορά να αντιμετωπίσουν τα καιρικά αναμενόμενα.

Μέχρι αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει τις αντλήσεις υδάτων ενώ νωρίτερα πραγματοποίησε απεγκλωβισμούς οδηγών από οχήματα.

Μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου με συνέπεια να ακινητοποιηθούν οχήματα, ενώ στην εσωτερική περιφερειακή της πόλης αυτοκίνητο κόλλησε στα νερά και η οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί.

Την ίδια ώρα, ζημιές φαίνεται πως έχουν υποστεί κτήρια και υποδομές στο Ωραιόκαστρο. Εξαιτίας της βροχόπτωσης κεντρικοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολίες.

Σύμφωνα με το thestival.gr η καταιγίδα προκάλεσε την πλήρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 150 περίπου κλήσεις και προχώρησε στη διάσωση εννιά συνολικά ατόμων σε τρεις περιπτώσεις και σε 17 αντλήσεις υδάτων μέχρι στιγμής.

Τα ορμητικά νερά ενός ρέματος πλημμύρισαν τουλάχιστον τέσσερις κατοικίες στην οδό Καραϊσκάκη, κοντά στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στο Thestival.gr είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που βλέπουν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Οδηγοί τράβηξαν βίντεο από τον κεντρικό δρόμο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου που είχε μετατραπεί σε ποτάμι με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να βυθίζονται μέσα στα νερά και να απαιτείται αρκετή προσοχή στη διέλευση πεζών και οχημάτων.

https://www.youtube.com/watch?v=z-drQ36f3Ls

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=f32WRaC28JM

Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης  και στα ανατολικά του Νομού των Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, επλήγησαν χωριά όπως η Ράξα. Στο μεταξύ, πολύ ισχυρή καταιγίδα έπληξε το βράδυ την περιοχή της Φαρκαδόνας.

Πηγή: thestival.gr, oraiokastro24.gr, voria.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This