Ο Μητσοτάκης μάς «απειλεί» με μακρά περίοδο αστάθειας

Η σιβυλλική δήλωση του πρωθυπουργού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μία περίοδο που έχουν φουντώσει τα εκλογικά σενάρια

Must Read

Σιβυλλικός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη συζήτηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς μίλησε για μία παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας, στην οποία πρέπει να προσαρμοστούμε. Απέδωσε αυτή την αστάθεια στο γεγονός ότι δεν φαίνεται αυτήν τη στιγμή να υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία για το τέλος των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, σημείωσε ωστόσο ότι οι επιπτώσεις στον οικονομικό τομέα είναι ήδη ορατές σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε όλο τον κόσμο. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια» είπε.

Σε μία περίοδο που στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη μία συζήτηση περί εκλογών και ανάγκης, πολιτικής σταθερότητας και κυβερνήσεων συνεργασίας, οι αναφορές αυτές αποκτούν πολιτική σημασία, γιατί γεννούν ερωτήματα για το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την αβεβαιότητα και αστάθεια λόγω του πολέμου και κυρίως αν ο πρωθυπουργός εννοεί ότι θα μετατραπεί και σε πολιτική αστάθεια στην εσωτερικό της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η γενεσιουργός αιτία της κρίσης είναι πρωτίστως η άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου, που συμπαρασύρει δυστυχώς και τις τιμές του ηλεκτρισμού. Είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για τη στήριξη νοικοκυριών – επιχειρήσεων και κυρίως των χαμηλοσυνταξιούχων και όσων μένουν στο νοίκι, και κάλεσε τις επιχειρήσεις να βάλουν πλάτη, γιατί όπως είπε: «Έχουν στηριχθεί πολύ από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν τις καλεί… εθελοντικά να βάλουν πλάτη ή θα τους υποχρεώσει να το κάνουν και με άλλους τρόπους, πέρα από τη φορολόγηση ύψους 90% των υπερκερδών του, για τα οποία όμως, όπως είπε, περιμένει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τον επόμενο μήνα να του πει πόσα είναι. Ο πρωθυπουργός ενώπιον της προέδρου επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι προτρέπει «να τα δώσουμε όλα τώρα» και… αποκάλυψε γιατί η κυβέρνηση δίνει για την ώρα ψίχουλα. «Η κυβέρνηση κρατά δυνάμεις και εφεδρείες, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι θα ακολουθήσει» είπε.

Παράλληλα θυμήθηκε και την αισχροκέρδεια, η οποία όμως ζει και βασιλεύει πολλούς μήνες τώρα – πάντως, πολύ πριν από τον πόλεμο. «Θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα του νόμου. Επιβάλλονται ήδη πρόστιμα πολύ υψηλά σε όσους βλέπουν σε αυτήν την κρίση μία ευκαιρία για πρόσκαιρο πλουτισμό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This