Θάνος Πλεύρης: Πάσχα με τους περιορισμούς που έχουμε και τώρα – Από Μάιο η χαλάρωση

Πρόκειται για αναστολή των μέτρων, όχι για κατάργηση

Must Read

Στην πορεία της πανδημίας και στα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «πάμε μετά το Πάσχα, προς τον Μάιο» για χαλάρωση των μέτρων, αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πρόκειται για αναστολή των μέτρων και όχι για κατάργηση

«Στο Πάσχα πηγαίνουμε με τους κανόνες που ξέρουμε τώρα και οι οποίοι είναι αρκετά πιο ήπιοι σε σχέση με πριν από έναν χρόνο» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι η πρόσβαση σε χώρους ενδεχομένως να γίνεται ακόμα και χωρίς πιστοποιητικό» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας ότι «πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι όπου ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους θα εξεταστεί εάν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως «ό,τι ακούσετε σε μέτρο έχει να κάνει με αναστολή» καθώς «ο κορωνοϊός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

«Η πληροφόρηση είναι ότι εντός Απριλίου θα έχουν καταλήξει οι ευρωπαϊκές αρχές για το πώς θα γίνει η τέταρτη δόση και τότε θα υπάρξει μια κοινή πολιτική», είπε ο υπουργός Υγείας όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό στον γενικό πληθυσμό.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή σημειώνοντας πως «όσο διαρκεί η πανδημία και όσο χαρακτηρίζεται έτσι παραμένουν εκτός ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αν αλλάξουν οι συνθήκες της πανδημίας τότε ναι θα εξεταστεί εάν θα πρέπει να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός ή εάν ο εμβολιασμός συνδέεται μόνο με αυτό άρα θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This