Ο Πούτιν έθεσε νέο επικεφαλής της «στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία

Πρόκειται για τον 60χρονο στρατηγό Αλεξάντρ Ντβόρνικοφ, γνωστό με το παρατσούκλι... «ο Σφαγέας της Συρίας»

Must Read

Στον Αλεξάντρ Ντβόρνικοφ παρέδωσε τα ηνία της «στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον 60χρονο στρατηγό να έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «ο Σφαγέας της Συρίας», κατά το πέρασμά του από το μεσανατολικό κράτος.

«Παλαιάς κοπής» στρατηγός, αλλά και σκληροπυρηνικός εθνικιστής, ο Ντβόρνικοφ (τέταρτος από αριστερά στην κεντρική φωτό) είναι στρατιωτικός καριέρας, με προϋπηρεσία στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, ενώ ανέλαβε αρκετά ακόμη πόστα, προτού τοποθετηθεί επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία το 2015, οπότε και κατέφθασε με κατεπείγουσα αποστολή να σταθεροποιήσει τη θέση των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, το οποίο Τεχεράνη και Μόσχα θεωρούσαν πως έχανε έδαφος.

Η πτώση του Χαλεπίου

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δυτικά ΜΜΕ, υπό τις οδηγίες του οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για κακοποίηση άμαχου πληθυσμού στον πόλεμο της Συρίας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κατηγορήθηκαν και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Ντβόρνικοφ έδωσε εντολή να φτιαχτούν γρήγορα αεροπορικές βάσεις, από τις οποίες ξεκινούσαν οι αεροπορικές επιδρομές στο προάστιο του Ιντλίμπ. Η πτώση του Χαλεπίου, ήταν και αυτή έργο των ρωσικών βομβαρδισμών υπό τις διαταγές του, καθώς τα αντιαεροπορικά που εγκατέστησε, έδωσαν στις ρωσικές και συριακές δυνάμεις υπεροπλία στο Ιντλίμπ.

Η απόφαση για αλλαγή ηγεσίας του στρατεύματος που επιχειρεί στην Ουκρανία, έρχεται την ώρα που η Ρωσία φέρεται να αλλάζει κατεύθυνση στην επιχείρηση και να επικεντρώνεται κυρίως να εδραιώσει τον έλεγχό της στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This