Σουηδία και Φινλανδία θα ανακοινώσουν τον Μάιο πρόθεση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Αμφότερες ήταν αντίθετες με το ενδεχόμενο ένταξης στη συμμαχία αλλά όλα άλλαξαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Must Read

Κόντρα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Μόσχα που τις είχε απειλήσει με απροσδιόριστες συνέπειες εάν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πάνε η Σουηδία και η Φινλανδία.

Οι δύο σκανδιναβικές χώρες θα ανακοινώσουν μαζί τον Μάιο την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, γράφουν σήμερα η φινλανδική εφημερίδα Iltalehti και η σουηδική Expressen, επικαλούμενες καλά πληροφορημένες πηγές.

Στροφή 180 μοιρών

Μολονότι έχουν εντείνει τη συνεργασία τους με το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο αφότου η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας, οι δύο σκανδιναβικές χώρες επέλεξαν να μην ενταχθούν σε αυτό. Όλα αυτά μέχρι την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έκτοτε τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία έκαναν στροφή 180 μοιρών.

Σύμφωνα με την Iltalehti, οι ηγέτες των δύο χωρών σχεδιάζουν να συναντηθούν την εβδομάδα που ξεκινά στις 16 Μαΐου και αμέσως μετά θα ανακοινώσουν δημοσίως ότι σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: 

Η Σουηδία αποφασίζει για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Αυστηρό μήνυμα από Ρωσία σε Φινλανδία και Σουηδία: «Μην μπείτε στο ΝΑΤΟ!»

Η Ρωσία απαντά στο ΝΑΤΟ: «Αν ενταχθούν Σουηδία και Φινλανδία θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This