Η Σουηδία κατακεραυνώνει την «τουρκική παραπληροφόρηση»!

«Να θυμίσουμε στην Άγκυρα…»

Must Read

Η Σουηδία αντέκρουσε σήμερα τους ισχυρισμούς του Ταγίπ Ερντογάν ότι είναι «χαλαρή» απέναντι στην τρομοκρατία, καθώς η Τουρκία συνεχίζει να εμποδίζει την προσπάθεια ένταξης της χώρας (αλλά και της Φινλανδίας) στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος λέει ότι θα μπλοκάρει την ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία, ισχυριζόμενος ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες υποστηρίζουν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και το συριακό παρακλάδι του, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

«Το να δίνεται κάθε είδους υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG και επίσης να μας ζητούν υποστήριξη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι, τουλάχιστον, ασυνεπές», δήλωσε ο Ερντογάν σε πρόσφατη ομιλία του και αποκάλυψε ότι η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση 30 ατόμων από τη Σουηδία.

Εν μέσω αυτού του κλίματος που δημιούργησε ο Τούρκος Πρόεδρος, χθες εμφανίστηκε… εντελώς συμπτωματικά, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ένα άρθρο με τον τίτλο: «Το PKK χρησιμοποιεί σουηδικούς πυραύλους AT4 σε επιθέσεις κατά του τουρκικού στρατού», ενώ στον υπότιτλο ανέφερε πως σύμφωνα με «πηγές» του πρακτορείου, «πύραυλοι AT4 κατασχέθηκαν πολλές φορές από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας».

πηγή: www.aa.com.tr

Η σουηδική απάντηση

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις Σουηδών αξιωματούχων ότι η Στοκχόλμη είναι ανοικτή σε διάλογο με την Άγκυρα, φαίνεται πως το ξεκάθαρα προπαγανδιστικό άρθρο του Anadolu ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των Σουηδών.

Με ένα ασυνήθιστα ωμό tweet (για τα σουηδικά δεδομένα), σήμερα η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα ότι η χώρα της υποστηρίζει την τρομοκρατία.

«Λόγω της ευρέως διαδεδομένης παραπληροφόρησης για τη Σουηδία και το PKK, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η σουηδική κυβέρνηση του Ούλοφ Πάλμε ήταν η πρώτη μετά την Τουρκία, που κατέταξε το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, ήδη το 1984», έγραψε η Λίντε, σημειώνοντας ότι η ΕΕ «ακολούθησε» το 2002. Η θέση της Σουηδίας, έγραψε η Υπουργός, «παραμένει αμετάβλητη».

Νυν και πρώην αξιωματούχοι στη Σουηδία, ανέφεραν ότι οι αντιρρήσεις της Τουρκίας πιθανόν αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης διαπραγμάτευσης, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν στοχεύει να κερδίσει παραχωρήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα εξοπλιστικά της Άγκυρας, αλλά και άρση των κυρώσεων που της έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον λόγω των S-400.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This