Κατατίθενται οι 49.963 «φουσκωμένες» συντάξεις χηρείας

Must Read

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων 49.963 συντάξεων χηρείας μπαίνουν από σήμερα 27 Σεπτεμβρίου οι αυξήσεις κατά 40% ενώ 3.178 τέκνα θα δουν μειώσεις! Τα αναδρομικά τα οποία δικαιούνται, όσοι έλαβαν αυξήσεις, θα πιστωθούν στα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η διαδικασία επαναφαναφοράς των συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) ολοκληρώθηκε και απεστάλησαν τα αρχεία πληρωμών για την αύξηση των συντάξεων χηρείας από 50% σε 70%. Συνολικά έγινε επαναφορά στο προ του νόμου Κατρούγκαλου ποσοστό (70%) στις εξής συντάξεις χηρείας:

  • Σε 10.543 συντάξεις χηρείας του του Δημοσίου και
  • Σε 43.598 συντάξεις χηρείας του τ.ΙΚΑ. Σε 13.182 συντάξεις δεν προέκυψε αύξηση στο καταβαλλόμενο ποσό επειδή ήδη οι δικαιούχοι και οι δικαιούχες λάμβαναν το κατώτατο όριο.

Μάλιστα, για 3.178 τέκνα προκύπτει μείωση λόγω ανακατανομής μεταξύ των ποσοστών της χήρας και των τέκνων. Μόνο για 247 συντάξεις δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας (θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου οπότε και θα καταβληθούν οι προκύπτουσες αυξήσεις).

Σημειώνεται ότι για τις συγκεκριμένες συντάξεις χηρείας ο μέσος όρος αύξησης ανά σύνταξη ανέρχεται στα 208 ευρώ για το πρώην ΙΚΑ και το 290 ευρώ για το Δημόσιο.

Τα ποσά που αντιστοιχούν στους μήνες από την ψήφιση του νόμου μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2019 θα καταβληθούν με τις συντάξεις Νοεμβρίου στο τέλος Οκτωβρίου 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This