Καθησυχαστικός ο ΠΟΥ για την έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων: «Απίθανο» το σενάριο να εξελιχθεί σε πανδημία

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από τη νόσο

Must Read

Παρά το γεγονός ότι ακόμη υπάρχουν αρκετά «σκοτεινά» σημεία αναφορικά με την πρόσφατη έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων εκτός Αφρικής, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εμφανίζεται καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας πως είναι σχεδόν απίθανο να οδηγήσει σε μια νέα πανδημία.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση της αξιωματούχου του οργανισμού, δρ. Ρόζαμουντ Λούις, παραμένει ασαφές εάν μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια αυτοί που έχουν μολυνθεί, αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Μέσα στον Μάιο έχουν αναφερθεί παγκοσμίως πάνω από 300 ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, μια συνήθως ήπια νόσος που εξαπλώνεται μέσω στενής επαφής και προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης καθώς και ένα χαρακτηριστικό εξάνθημα.

Οι περισσότερες περιπτώσεις εντοπίζονται στην Ευρώπη, αντί σε χώρες της κεντρικής και δυτικής Αφρικής, όπου ο ιός είναι ενδημικός, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This