Για το τι θα κάνει η Ελλάδα θα έπρεπε να ενημερώνει ο Πρωθυπουργός, όχι για το τι κάνει η Τουρκία

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Όλαφ Σολτς

Must Read

Στο περιθώριο των εργασιών της δεύτερης ημέρας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Όπως διαρρέουν οι γνωστές κυβερνητικές «πηγές», ο Πρωθυπουργός «ενημέρωσε τον Γερμανό καγκελάριο αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα, ήτοι τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, αλλά και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας, που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν οι «πηγές» ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στον Σολτς το χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» με το σύνολο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων «και ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου έναντι της τουρκικής παραβατικότητας» (σ.σ. τα γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία δεν ήταν… δείγμα στήριξης δηλαδή;).




Το θέμα με όλες αυτές τις επικοινωνιακές χαριτωμενιές, είναι πως η ουσία παραμένει μια: Οι λεγόμενοι Σύμμαχοι της Ελλάδας ξέρουν πολύ καλά τι κάνει και πως το κάνει η Τουρκία. Αυτό που δεν ξέρουν και δεν το ξέρουν γιατί δεν υπάρχει διάθεση από πλευράς της Ελλάδας να γίνει, είναι η δική μας αντίδραση στις τουρκικές προκλήσεις.

Γι’ αυτό θα έπρεπε ο Πρωθυπουργός να ενημερώσει τον Όλαφ Σολτς και τους υπόλοιπους Συμμάχους. Όχι για το τι κάνει η Τουρκία, αλλά για το τι προτίθεται να κάνει η Ελλάδα κόντρα σε αυτή την επιθετικότητα.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η Άγκυρα αυξάνει τις εντάσεις και στη ρητορική και στο πεδίο. Με συνεχείς NAVTEX αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, με συνεχείς απειλητικές δηλώσεις για τα νησιά του Αιγαίου (σ.σ. του Τσαβούσογλου το τελευταίο παράδειγμα) και το «αποστρατιωτικοποιημένο» καθεστώς τους, με απειλές ακόμα και για αλλαγή συνόρων.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This