Περίμενε δύο χρόνια να παίξει στην εθνική Ελλάδας ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Must Read

Αν στον αποψινό (ώρα 21.45) αγώνα της Ελλάδας με τη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ ακούστε ότι αγωνίζεται με τη γαλανόλευκη ο Τζορτζ Μπάλντοκ μην εκπλαγείτε. Μπορεί να τον ξέρουν περισσότεροι Ιρλανδοί από Έλληνες, αλλά είναι, πλέον, συμπατριώτης μας και με τη… βούλα!

Αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, είναι από τους σταθερότερους σε απόδοση ποδοσφαιριστές στη θέση του, αλλά κατάλαβε έγκαιρα ότι ο συνωστισμός τόσων παικτών στην ίδια θέση στην εθνική Αγγλίας δεν του έδινε και πολλές πιθανότητες να φορέσει τη φανέλα της κι ας τον είχε υπό παρακολούθηση ο τεχνικός της. Αξιοποιώντας το γεγονός ότι η γιαγιά του ήταν βέρα Ελληνίδα κίνησε τις διαδικασίες να πάει την ελληνική υπηκοότητα για να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν ποτέ ότι ο τέρας της γραφειοκρατίας ήταν δυσκολότερος αντίπαλος κι από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο που αντιμετώπιζε στα δύο χρόνια που έπαιζε στην Πρέμιερ. Κι η γραφειοκρατία δεν ήταν μόνο ελληνική, αλλά και διεθνής. Ατυχώς, η γιαγιά του δεν ζούσε, οπότε η ελληνοποίηση του έμοιαζε… βουνό. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και η ΦΙΦΑ του άναψε το πράσινο φως για την συμμετοχή του.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ο Γκουστάβο Πογιέτ τον κάλεσε για τους αγώνες της Λίγκας των Εθνών. Στα 29 του χρόνια δίνει ένα ακόμα κίνητρο στην καριέρα του.

Η Ελλάδα σε έντεκα μέρες θα δώσει τους τέσσερις από τους έξι αγώνες που προβλέπονται στον 2ο όμιλο της Λίγκας των Εθνών. Η αρχή γίνεται απόψε στο Μπέλφταστ (τηλεοπτική μετάδοση στον Alpha και τη Nova), την Κυριακή πάει στο Κόσοβο, την άλλη Πέμπτη (9/6) υποδέχεται την Κύπρο και στις 12/6 (Κυριακή) παίζει εντός με το Κόσοβο, ενώ τον Σεπτέμβριο κλείνει τον κύκλο της με το ματς στην Κύπρο (24/9) και το εντός με τη Β. Ιρλανδία (27/9).

Στόχος η πρώτη θέση στον όμιλο που θα της δώσει τη δυνατότητα να ανέβει στη β’ κατηγορία της διοργάνωσης και να εξασφαλίσει βαθμούς για καλύτερες κληρώσεις στις μεγάλες διοργανώσεις.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This