Μετά το πρωτοφανές ολίσθημα στο οποίο υπέπεσαν τόσο η Ιωάννα Μάνδρου όσο και ο Τάσος Τέλλογλου, ζήτησαν ταπεινά συγγνώμη. Με την Μάνδρου να νιώθει την ανάγκη να αφήσει και το «επάγγελμα»!
Δυστυχώς και οι δύο λησμόνησαν τον βασικό κανόνα της δημοσιογραφίας. Την διασταύρωση των πηγών τους. Η ομολογία τους μάλιστα ότι μετέφεραν την ενημέρωση που είχαν από «ανώτατες δικαστικές πηγές», παραπέμπει σε «φερέφωνα» και όχι δημοσιογράφους.
Αντί λοιπόν να κλαίγονται και σύμφωνα με πληροφορίες να τηλεφωνούν μέσα στη νύχτα στον Παπαγγελόπουλο και την Τουλουπάκη για να απολογηθούν, ας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν να στηρίζουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα τον διαβόητο Μιωνή. Ποια ήταν τα κίνητρα τους.
Όσο μάλιστα ο Κώστας Τσιάρας καθυστερεί να διατάξει έρευνα για την πηγή των διαρροών, βάζει τον ίδιο τον εαυτό του στο κάδρο, αφού ο Κώστας Βαξεβάνης τον ανέφερε προσωπικά μαζί με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ως πηγές της χαλκευμένης διαρροής. Εδώ η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή, διότι μιλάμε για μία συντονισμένη προσπάθεια χάλκευσης της ίδιας της λειτουργίας της δικαιοσύνης με πολιτική εμπλοκή. Αυτά που κατηγορούσαν δηλαδή, τα έπραξαν οι ίδιοι.
Υπάρχει βέβαια κι άλλο ένα μεγάλο θέμα το οποίο έχει πέσει στα ψηλά. Ορόλος του αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο πρώτο, την Πέμπτη το βράδυ, έβγαλε την συγκεκριμένη διαρροή. Που υπάγεται το ΑΠΕ; Μα φυσικά στο μέγαρο Μαξίμου! Ποιος είναι ο νομικός εγκέφαλος του μεγάρου Μαξίμου; Μα ο ίδιος που είχε την έμπνευση να εντάξει το κρατικό πρακτορείο στην υπηρεσία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Όσο σιωπά ο κύριος Τσιάρας λοιπόν επωμίζεται και ευθύνες που δεν είναι δικές του. Σήμερα, μπορεί να νιώθει στο απυρόβλητο και να καθησυχάζεται από τις διαβεβαιώσεις του νομικού εγκεφάλου. Είναι βέβαιο ότι εάν δεν δράσει, θα μετανιώσει πικρά αύριο…