Ο Κώστας Βουτσάς δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Ξυπόλητος πρίγκηψ» που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1966. Σκηνές όπως αυτή σκορπούν ακόμα και σήμερα άφθονο γέλιο…
Η ταινία μπορεί να είναι «προϊόν μυθοπλασίας», όπως γράφουν συνήθως οι παραγωγοί για να μη γίνονται συνειρμοί με πραγματικά πρόσωπα, αλλά η έμπνευσή της έχει αφετηρία ένα αληθινό γεγονός.
Για τρία χρόνια το Καβούρι ήταν το ορμητήριο του έκπτωτου Μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας του Σαούντ Αμπίν Αμπντουλαζί Αλ Σαούντ που έμεινε στην ιστορία ως Ιμπντ Σαούντ. Διαδέχτηκε τον πατέρα του στο θρόνο το 1953, προσπάθησε να εκσυγχρονίσει τη χώρα και το… χειρότερο (για αυτόν) να ενώσει τους Άραβες σε μια ξεχωριστή πορεία μακριά από την επιρροή των δύο υπερδυνάμεων (ΗΠΑ – ΕΣΣΔ).
Προσπάθησε να περιορίσει την Αμερικανική παρέμβαση στη χώρα του, υπέγραψε συμφωνίες με τον Αριστοτέλη Ωνάση που έπλητταν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, τις ακύρωσε, αλλά δεν γλίτωσε το θρόνο του. Το 1964 ανατράπηκε από τον Φεϊζάλ.
Αφού περιηγήθηκε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήρθε στην Αθήνα το 1965.
Εγκαταστάθηκε στο Καβούρι όπου νοίκιασε 50 δωμάτια στο πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής για να στεγάσει τις δέκα συζύγους του και την ακολουθία του.
Από τις δραστηριότητες του ζούσαν περισσότερες από 200 ελληνικές οικογένειες!
Είχε σουίτα στο Χίλτον όπου δεχόταν τις επισκέψεις διαφόρων σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και άλλων ωραίων της εποχής, πήγαινε στο γήπεδο της Λεωφόρου για να δει αγώνες του Παναθηναϊκού και φυσικά διασκέδαζε στα μπουζούκια.
Ήταν τόση η επιρροή του που κάποια στιγμή θέλησε να προσευχηθεί, αλλά στην Αθήνα δεν υπήρξε τζαμί. Τότε η κυβέρνηση Στεφανόπουλου που στηριζόταν στις ψήφους των αποστατών πήρε μια μοναδική στα χρονικά απόφαση. Μετέτρεψε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το άλλοτε Τζαμί Τζισταράκι, στο Μοναστηράκι σε τόπο λατρείας έστω και για λίγες ώρες!
Με εργασίες εξπρές μετατράπηκε για λίγες ώρες τον Οκτώβριο του ’65 σε τζαμί το Μουσείο. Στην προσευχή μάλιστα προσήλθαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Αποστολάκος και ο Υπουργός Προεδρίας Ευάγγελος Σαββόπουλος. Στα μέσα και στα… έξω ο αρχηγός της Αστυνομίας Πόλεων, ο διαβόητος Αρχοντουλάκης, ο άνθρωπος που αναλάμβανε να… συντονίζει το ξύλο που έδιναν (και) τότε οι δυνάμεις καταστολής στους διαδηλωτές.
Οι εφημερίδες έδωσαν έμφαση στο γεγονός
Ο έκπτωτος Μονάρχης δεν χάρηκε για πολύ καιρό την ανέμελη αθηναϊκή ζωή, μοιράζοντας ρολόγια στους φίλους του που αγόραζε στην οδό Ερμού. Πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Φεβρουάριο του 1969 και η σωρός του μεταφέρθηκε στο Ριάντ όπου και ετάφη. Μπορεί εν ζωή να ήταν ανεπιθύμητος, αλλά ως νεκρός ήταν… καλοδεχούμενος!