Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης η οποία θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία της υπόθεσης του θανάτου της 14χρονης Ελένης Γαλάνη από το Βόλο είναι η Εισαγγελία, καθώς τα αίτια της απώλειας της νεαρής κοπέλας παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.
Η ιατρική έκθεση που είχε συμπληρωθεί κατά τη διάρκεια της εξάμηνης νοσηλείας της 14χρονης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί από τη θεσσαλική πόλη, δεν επιβεβαίωσαν ούτε το ενδεχόμενη της ηλεκτροπληξίας που υποστήριζαν οι συγγενείς της που την βρήκαν πεσμένη μέσα στη μπανιέρα του σπιτιού της, ούτε το χτύπημα, καθώς δεν υπήρχαν ιδιαίτερα ευρήματα στον εγκέφαλο, ενώ δεν εντοπίστηκαν εκδορές στο πρόσωπο και στο λαιμό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η αιτία θανάτου είναι η καρδιακή ανακοπή, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιώσει η ιατροδικαστική έκθεση που αναμένουν οι Αρχές, οι οποίες διέταξαν τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.
Όπως αποκαλύπτει το magnesianews.gr, το πιστοποιητικό των γιατρών από το Νοσοκομείο του Βόλου όπου αρχικά είχε μεταφερθεί το ανήλικο κορίτσι (στις 4 Ιανουαρίου 2022 στις 3.45 τα ξημερώματα), αναγράφει πως ο παππούς και η μητέρα της Ελένης δήλωσαν ότι τη βρήκαν πεσμένη και μουσκέμενη στη μπανιέρα του σπιτιού και όταν προσπάθησαν να τη σηκώσουν τους «χτύπησε» το ρεύμα. Αυτό κατέθεσαν και στην αστυνομία τον περασμένο Μάρτιο.
Ήταν μελανιασμένη όταν έφτασε στο Νοσοκομείο, χωρίς αναπνοή και σφυγμό, λόγω της καρδιακής ανακοπής με τους γιατρούς να επιχειρούν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, κατά τη διάρκεια της οποίας η 14χρονη εμφάνισε βροχοσπασμό, με αποτέλεσμα γιατροί να τη διασωληνώσουν άμεσα και να εγκρίνουν τη διακομιδή της στο Ιπποκράτειο.
Σε αυτή την ιατρική έκθεση, δεν έχει γίνει καμία αναφορά σε εκδορές ή μελανιές στο πρόσωπο και στον λαιμό της κοπέλας, αλλά ούτε και σε χτύπημα στο κεφάλι.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής προανάκρισης της υπόθεσης τον περασμένο Ιανουάριο, διαπιστώθηκε, τόσο από αστυνομικούς, όσο και από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, ότι στο σπίτι που ζούσε η 14χρονη γινόταν ρευματοκλοπή.
Το πόρισμα του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε πως, μέσω του μπάνιου, ένα γυμνό καλώδιο της ΔΕΗ από κολόνα στο δρόμο, έφτανε στο σπίτι (το οποίο δεν είχε ρολόι της ΔΕΗ) και η εγκατάστασή του ήταν επικίνδυνη για όσους διέμεναν σε αυτό, καθώς είχε γίνει ακατάλληλα.
Με τα δεδομένα αυτά και τα στοιχεία από την προκαταρκτική εξέταση που είναι σε εξέλιξη, μια ακόμη πτυχή που διερευνάται είναι η έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και οι συνθήκες θανάτου της. Οι γιατροί θα καταθέσουν ξανά (θα ζητηθεί και η ιατροδικαστική έκθεση από το Ιπποκράτειο), όπως και ο παππούς της Ελένης, καθώς αυτός ήταν που έκανε την ακατάλληλη σύνδεση για τη ρευματοκλοπή.
Θα ζητηθεί ακόμα από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση της υγείας της Ελένης στις 4 Μαΐου, στην οποία, όπως αναφέρει το magnesianews.gr γράφει πως στη 14χρονη είχε διαγνωστεί εκτεταμένο πρήξιμο στον εγκέφαλο, το οποίο ενδεχομένως οφείλεται σε αγγειακό παράγοντα λόγω της ανακοπής και μέρες αφότου σταμάτησε η αιμορραγία και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.
Αναγράφει ακόμα πως δεν εντοπίστηκε σημείο εισόδου-εξόδου του ηλεκτρικού ρεύματος στο σώμα και πως πέραν του οιδήματος, στον εγκέφαλο δεν υπήρχαν άλλα ευρήματα.
Διαβάστε ακόμα:
- Θάνατος 14χρονης στο Βόλο: «Μας έχει φύγει όλη η ζωή» δηλώνει ο πατέρας της Ελένης
- Τι αναφέρει η ιατρική έκθεση για τον θάνατο της 14χρονης Ελένης στον Βόλο