Ισπανία: «Άφαντα» τα… παγάκια από μπαρ και εστιατόρια!

Εξαφανίζονται από τα σούπερ μάρκετ, τα αναζητούν ακόμη και στα βενζινάδικα...

Must Read

Όχι μόνο το «νερό νεράκι», αλλά και τον… πάγο παγάκι λένε ήδη στην Ισπανία το τελευταίο διάστημα, καθώς ο καύσωνας, από τη μία και οι υψηλές τιμές στην ενέργεια από την άλλη, έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις ακόμη στα… παγάκια!

Κι αυτό επειδή τα σούπερ μάρκετ επιβάλλουν περιορισμούς στις ποσότητες που μπορεί να αγοράσει κάθε πελάτης Για παράδειγμα, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mercadona έχει περιορίσει τις πωλήσεις πάγου σε πέντε σακούλες ανά πελάτη, ενώ η Consum, επιτρέπει μόνο δύο, με αποτέλεσμα η εστίαση να ξεμένει από παγάκια για τα κοκτέιλ, αλλά και τους… φρέντους που σερβίρονται.

Στην αρχή του έτους, οι παγοποιοί περιόρισαν την παραγωγή τους, εν μέσω αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και αβεβαιότητας (λόγω Covid-19) για τα επίπεδα της ζήτησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με τον τουρισμό, όμως, να έχει ανακάμψει, πλησιάζοντας σε επίπεδα προ πανδημίας, και το φετινό καλοκαίρι να είναι ένα από τα πιο ζεστά στην ιστορία της Ισπανίας, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και την διανομή παγοκύβων… τρέχουν και δεν φτάνουν. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την χαλάρωση των περιορισμών κατά της πανδημίας εκτόξευσαν τη ζήτηση.

Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρικάρντο Μπλάσκο, ιδιοκτήτης του Blasco Ice, ενός εκ των παλαιότερων παγοποιείων στη Μαδρίτη, λέει πως οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 50-60% από τις αρχές του έτους και καθυστέρησε την έναρξη της φετινής παραγωγής (ξεκίνησε Μάιο, αντί για Μάρτιο), ώστε να αντισταθμίσει εν μέρει το αυξημένο κόστος. Το εργοστάσιό του λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, σε πολλά σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές αντικρίζουν άδειους καταψύκτες εκεί όπου περίμεναν να βρουν σακούλες με παγάκια. Οι περισσότεροι καταφεύγουν σε πρατήρια καυσίμων και συνοικιακά παντοπωλεία, αναζητώντας εναγωνίως προμήθειες. Η Μερθέντες Νιέτο, ιδικοκτήτρια μπαρ στη Μαδρίτη, εξηγεί πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω των ελλείψεων. «Αν συνεχιστεί αυτό, θα δυσκολευτούμε να κρατήσουμε ανοικτό το μαγαζί», δήλωσε στο Reuters.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This