Όταν το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την εξουσία, ένας από τους πρώτους νόμους που «πέρασε» η κυβέρνησή του ότι η ΕΥΠ θα υπάγεται πλέον απευθείας στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αντίστοιχα, υπό την εποπτεία του πέρασαν η δημόσια τηλεόραση αλλά και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Εκείνη την περίοδο, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν έντονες, ενώ είχε ξεχωρίσει και η δήλωση του πρώην υπουργού και μάχιμου δικηγόρου, Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος είχε «προβλέψει» κατά κάποιον τρόπο τις συνέπειες αυτής της απόφασης.
«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα γι’ αυτό είμαι ελεύθερος να λέω την άποψη μου. Δεν μου άρεσε ότι η κρατική τηλεόραση πάει απευθείας στον πρωθυπουργό, όπως και κυρίως η ΕΥΠ πάει στον πρωθυπουργό» είχε δηλώσει ο εκλιπών.
«Εμένα αυτό, επειδή είμαι παλιός στην ιστορία της πολιτικής, μου λέει ότι ενδεχομένως, ότι δυστυχώς δεν παρακολουθεί μόνο τα εθνικά θέματα, έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθεί κομματικούς αντιπάλους», είχε πει χαρακτηριστικά και η δήλωσή του αποδείχτηκε προφητική…
https://twitter.com/Marka2_/status/1557026259334561795