Ο Ελβις Πρίσλεϊ βρισκόταν στο Μέμφις. Ήταν 42 χρόνων κι ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια νέα περιοδεία. Τα κλαμπ που θα τραγουδούσε ήταν δευτεροκλασάτα. Υπέρβαρος και δέσμιος των ναρκωτικών ήταν πια καρικατούρα του παλιού του εαυτού. Η περιοδεία δεν έγινε ποτέ. Τον βρήκαν νεκρό στο μπάνιο του. Η ιατροδικαστική εξέταση αναφέρει ότι το αστέρι της ροκ υπέφερε από γλαύκωμα, είχε υψηλή πίεση, βλάβη στο συκώτι και διεύρυνση του παχέως εντέρου. Οι περισσότερες βλάβες οφείλονταν στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Τουλάχιστον ένα κοκτέιλ από δέκα ναρκωτικές ουσίες είχε χρησιμοποιήσει πριν πεθάνει. Ήταν 16 Αυγούστου του 1977.
Ο Πρίσλεϊ πέθανε μόνος, όπως ήταν πάντα. Οι δικοί του άνθρωποι τον είχαν προδώσει. Κάποια από αυτούς συνέχισαν να τον προδίδουν και μετά τον θάνατό του όπως ο ξάδελφος του Μπίλι Μαν που τον φωτογράφησε νεκρό και πήρε 18.000 δολάρια από το περιοδικό «National Enquirer» που φυσικά έκανε ρεκόρ πωλήσεων με 6,7 εκατομμύρια αντίτυπα!
Αυτό ήταν το τέλος μια πορείας γεμάτη δόξα και πόνο. Όπως συνήθως συμβαίνει στο λαμπερό κόσμο του κινηματογράφου και της μουσικής. Και με αρκετή δόση μαφίας που τον έβαλε στον κόσμο των ναρκωτικών.
Η καριέρα του εκτοξεύτηκε ένα βράδυ, στις 3 Οκτωβρίου 1956. Εμφανίζεται στο σώου του «Έντ Σάλιβαν». Τον βλέπουν 45 εκ. τηλεθεατές που διχάζονται. Αυτός ο νεαρός που κουνά προκλητικά τους γοφούς του για τους μισούς είναι αποκάλυψη και για τους άλλους μισούς το τελευταίο σκαλοπάτι στην κόλαση. Η κάμερα αποφεύγει τα «γενικά» πλάνα για να μην σοκαριστούν οι νοικοκυραίοι τηλεθεατές.
Για πρώτη φορά ένας τραγουδιστής μπορεί συνδυάσει τη ζεστασιά των μπλουζ με τον σκληρό ήχο της εποχής.
Η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Ακόμα και η θητεία του στην Αμερικάνικη βάση στη Δυτική Γερμανία γίνεται παγκόσμιο θέμα. Κι οι Αμερικανοί φυσικά το αξιοποιούν και πολιτικά.
Εκεί το 1959 στο Βισμπάντεν γνωρίζει την 14χρονη Πρισίλα Μπολιέ, κόρη πιλότου της «Λουφτβάφε». Ο γάμος τους το 1967 είναι παραμυθένιος. Ο χωρισμός τους το 1973 δραματικός.
Ο «βασιλιάς» έχει χάσει τη λάμψη του και τη καλή του. Η πτώση αρχίζει. Ξεκινά να παίρνει φάρμακα. Από ήπια ηρεμιστικά έως βαριά ναρκωτικά. Μετά τον θάνατό του βρέθηκε ότι την τελευταία περίοδο της ζωής του είχαν συνταγογραφεί περισσότερα από 10.000 φάρμακα!
Και η ειρωνεία! Ο θάνατός του έκανε και τις επόμενες γενιές να τον ανακαλύψουν και πάλι. . Οι δίσκοι του ανέβηκαν στην κορυφή των καταλόγων κυκλοφορίας, ενώ στην επέτειο του θανάτου του χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στον τάφο του για να τον τιμήσουν.
Η βιομηχανία των μίντια απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει κι από το δράμα ενός πρώην σούπερ σταρ. Ακόμα και η ταινία Elvis που έκανε πρεμιέρα πριν λίγους μήνες έχει ήδη εισπράξει 261,5 εκ. δολάρια και συνεχίζει. Το μπάτζετ της ήταν 85 εκ.