Οστεοφυλάκιο ντροπής στην Κρήτη: Πεταμένα τα κόκαλα των νεκρών!

Μόνο αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες

Must Read

Ντροπή είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει για την κατάσταση που επικρατεί στο οστεοφυλάκιο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φόδελε της Κρήτης, το οποίο όχι μόνο είναι ανοιχτό αλλά και τα κόκαλα των νεκρών είναι πεταμένα και σε κοινή θέα, δίπλα σε… σκουπίδια!

Το οστεοφυλάκιο κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με τον ναό, για να τοποθετούνται τα οστά από τις εκταφές στο κοιμητήριο του χωριού. Βρίσκεται πίσω από το ηρώο του ναού ως μια μικρή εκκλησία.

Όμως η εικόνα που παρουσιάζει είναι η απόλυτη προσβολή και για τη μνήμη των νεκρών, αλλά και για τους συγγενείς τους. Οστά παρατημένα δίπλα σε σακούλες και πλαστικά στεφάνια, ξεκλείδωτα και αφύλακτα. Κανένας σεβασμός στους εκλιπόντες…

Ανακύπτει όμως και ένα ακόμη θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας, καθώς δεν τηρείται ούτε ο προβλεπόμενος κανονισμός, αλλά ούτε και οι υγειονομικές διατάξεις.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This