Με «σύστημα Τσαουσέσκου» ο Κυριάκος θα χτυπήσει τον Πούτιν

Το άστρο ενός μεγάλου ηγέτη ανατέλλει στο πιο βαθύ σκοτάδι

Must Read

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε σχεδιάσει μεθοδικά τις κινήσεις του εδώ και τουλάχιστον 8 χρόνια. Πίστευε ότι θα καταφέρει να πιάσει την Ευρώπη στον ύπνο. Υπήρξε όμως ένας αστάθμητος παράγοντας που κατέστρεψε το σκοτεινό σχέδιο του Βλαδιμήρ Πούτιν: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Είναι από τις σπάνιες φορές στην παγκόσμια ιστορία που ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης επιδεικνύει τέτοια αποφασιστικότητα, ερχόμενος μάλιστα σε σύγκρουση με τις ιδεολογικές καταβολές, συνθλίβοντας ακόμα και τον πυρήνα της πολιτικής του θέσης.

Ποιος θα περίμενε ότι ένας πολιτικός που καταδικάζει την κρατική παρέμβαση, τα επιδόματα, την Σοβιετική Ένωση και τον κομμουνισμό θα συσπείρωνε το έθνος γύρω του εφαρμόζοντας με σθένος ένα πλέγμα ενεργειών που παραπέμπει στον ιστορικό ηγέτη της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου; Σίγουρα όχι ο Πούτιν, ο οποίος πιάστηκε στον ύπνο…

Με απαράμιλλη πολιτική ανδρεία ο Κυριάκος, μετέτρεψε μία φιλελεύθερη οικονομία σε ένα απόρθητο κάστρο λενινιστικού τύπου. Ο καλοπερασάκιας και μαλθακός έλληνας μετατρέπεται σε ακάματο Βορειοκορεάτη πολεμιστή υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού: Στην ενεργειακή κρίση, αντιπαραθέτει το κλείσιμο της λάμπας και το κρύο ντους. Στην επισιτιστική κρίση, την αυστηρή δίαιτα. Στην οικονομική κρίση, τα κουπόνια. Πολλά κουπόνια. Κουπόνι για τα καύσιμα. Κουπόνι για το φαγητό. Κουπόνι για το ρεύμα. Κουπόνι ευέλικτο για καλσόν και Κολινός. Το τυλιχτό με γύρο απ’ όλα, θα γίνει βραστή πατάτα σε εφημερίδα.

Μόνο ένας ηγέτης επιπέδου Κυριάκου Μητσοτάκη θα μπορούσε να εφαρμόσει το επικό απόσπασμα του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά στο γνωστό ποίημα «Οι Πατέρες»:

»Κι αν είναι  κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα,

κι όσα δέντρα για τίποτ’ άλλο δε ’φελάν παρά για μετερίζια,

μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφ’ το,

και χτίσε κάστρο απάνου του και ταμπουρώσου μέσα»

Όσο για την «καινούργια γέννα» που αναφέρει ο ποιητής, ο Κυριάκος έχει φροντίσει και γι’ αυτό: Με «εφεδρείες» από το εξωτερικό, μέσω της μετανάστευσης.

Οι εξελίξεις δικαιώνουν πλήρως όσους ταύτιζαν τον Κυριάκο με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ. Όπως ο εμβληματικός Βρετανός ηγέτης σταμάτησε τον Χίτλερ, έτσι και ο Κυριάκος θα σταματήσει τον Πούτιν.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This