Συνεχίζεται η αντεπίθεση των Ουκρανών – μεγάλες απώλειες και από τις δύο πλευρές

Οι πιο σφοδρές μάχες από την έναρξη της εισβολής

Must Read

Η κατάσταση όπως ήταν μέχρι εχθές, 6η Σεπτεμβρίου 2022.

Στο μέτωπο Bakhmut (Artyomovsk), οι ρωσικές δυνάμεις μπόρεσαν να προχωρήσουν βόρεια της Gorlovka και τελικά να εκδιώξουν τους Ουκρανούς από το Kodema. Οι ομάδες επίθεσης της ομάδας Wagner έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους τη Kodema. Η κατάληψη του χωριού θα καταστήσει δυνατή την ανάπτυξη της επίθεσης προς το Zaitsevo και περαιτέρω πρόσβαση στο Bakhmut από το νότο. Στο Bakhmut και το Soledar συνεχίζονται οι μάχες θέσεων στα περίχωρα της πόλης. Το Πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγει συνεχείς βολές στις αμυντικές δομές των Ουκρανικών δυνάμεων.

 

Οι ρωσικές δυνάμεις προκάλεσαν ζημιές από πυρά σε στόχους στο χωριό Khrenovka, στην περιοχή Chernihiv, καθώς και στη Novaya Guta, στο Sopych και στο Miropolye, στην περιοχή Sumy.

Στο μέτωπο του Χάρκοβο, οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στα βόρεια της περιοχής, οι ανταλλαγές πυροβολικού συνεχίζονται σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής:

Στο Χάρκοβο, οι Ρωσικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν αρκετές πυραυλικές επιθέσεις στις θέσεις του εθνικιστικού τάγματος Kraken στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν στα βόρεια της περιοχής του Χάρκοβο κοντά στο Stary Saltov και να καταλάβουν το χωριό Shestakovo, αλλά δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.

Προέλαση των Ουκρανών

Στο μέτωπο του Izyum, ουκρανικοί σχηματισμοί εξαπέλυσαν επίθεση στη Balakleya, καταφέρνοντας επιχειρησιακή περικύκλωση. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν τα χωριά Verbovka και Yakovenkovo ​​στα βορειοδυτικά της Balakliya, μετά την οποία προσπάθησαν να κινηθούν προς το Volokhov Yar και να κόψουν το δρόμο προς το Kupyansk, μάχες διεξάγονται στην περιοχή. Ο αυτοκινητόδρομος Volokhov Yar-Balakleya βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πυρών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Τα μέρη μάχονται για τον έλεγχο της γέφυρας που σώζεται από τη Verbovka έως την Balakleya πέρα ​​από τον ποταμό Srednyaya Balakleyka. Οι γέφυρες στα νότια της Balakleyka και της εξωτερικής Balakleyka καταστράφηκαν, έτσι το δυτικό και το νότιο τμήμα της Balakleyka αποκόπηκαν από το κεντρικό τμήμα της πόλης. Η Balakleya βρίσκεται υπο επιχειρησιακή περικύκλωση των ουκρανικών στρατευμάτων. Όλες οι συγκοινωνιακές αρτηρίες που οδηγούν στην πόλη αποκόπτονται από πυρά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Zaporozhye, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας κατάφεραν να προχωρήσουν στη συμβολή των περιοχών Donetsk και Zaporozhye. Υψηλής έντασης αμοιβαίος βομβαρδισμός στην περιοχή:

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τα χωριά Vremyevka και Novopol στα δυτικά της περιοχής του Ντόνετσκ, αλλά δεν υπάρχει επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας. Ουκρανοί πράκτορες πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση στο Μπερντιάνσκ: ως αποτέλεσμα έκρηξης αυτοκινήτου, τραυματίστηκε ο διοικητής της πόλης, Άρτεμ Μπαρντίν και τελικά υπέκυψε στα τραύματα του.

Η Ουκρανική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε για άλλη μια φορά το έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye και του Energodar. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας απάντησαν χτυπώντας τις εχθρικές θέσεις στη Νικόπολη και στο Μαργκάνετς.

 

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, μονάδες των Ρωσικών δυνάμεων μπόρεσαν να προχωρήσουν κάπως στην περιοχή DKAD κοντά στο Πεσόκ.

Το 11ο σύνταγμα των αυτονομιστών κατέλαβε ισχυρές θεσεις και τις γέφυρες στα περίχωρα του Πεσόκ. Οι μάχες για οχυρές θέσεις στον περιφερειακό δρόμο του Ντόνετσκ μεταξύ Πέσκι και Περβομαΐσκι διήρκεσαν σχεδόν ένα μήνα. Η κατάληψη των αρτηριών θα επιτρέψει στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή των ρωσοφωνων να αναπτύξει την επίθεση προς την κατεύθυνση του Pervomaisky και του Netaylovo, καθώς και των Vodyany και Experienced. Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε το αρχηγείο του 21ου τάγματος στρατευμάτων της 56ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ουκρανικοί σχηματισμοί πυροβόλησαν ξανά τους οικισμούς του Ντόνετσκ, υπάρχουν τραυματίες μεταξύ αμάχων.

Πληροφορίες από Clinker CM – Telegram

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This