Μπορεί ο Μένιος Φουρθιώτης να αντάλλασσε sms με τον νυν υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά σήμερα απολογούμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας «θόλωσε τα νερά», με αναφορές σε βάρος πρώην υπουργού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τις στημένες επιθέσεις έξω από το σπίτι του προκειμένου να διατηρήσει την φρουρά που του είχε προσφέρει η Ελληνική Αστυνομία επί ημερών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Πρόκειται για τις δύο επιθέσεις που είχαν γίνει στο σπίτι του στις 16 και 23 Απριλίου 2021 με Καλάσνικοφ και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, κατά διαβολική σύμπτωση λίγες ημέρες μετά την αφαίρεση της αυξημένης αστυνομικής φρουράς.
«Από τις 15-3-2021 υπάρχει διαταγή για εξάμηνη προστασία του σπιτιού του. Όμως αφαιρέθηκε στις 31-3-2021 μετά το πρόβλημα που δημιούργησαν ο αντιδήμαρχος Πικερμίου και ο εκδότης του Documento Βαξεβάνης που δημοσιοποίησε σε όλα τα site προσωπικά μου στοιχεία, το ΑΦΜ μου και τα δρομολόγια που έκανα. Στις 15 έχω πρόβλημα και στις 31 δεν έχω πρόβλημα και αφαιρείται η φύλαξη;» διερωτήθηκε απολογούμενος.
Ως προς την κατηγορία ότι «έστησε» τις επιθέσεις έξω από το σπίτι του, είπε: «Έκανα τηλεθέαση ένα εκατομμύριο τηλεθεατές. Δεν είχαν ανάγκη να κάνω τέτοια πράξη. Παράλληλα με την Αστυνομία που με φρουρούσε, είχα συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι από το 2017 που έληξε τον Μάρτιο του 2021. Σε ανθρώπους όπως εκδότες, ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών δεν χρειάζεται να έχει δεχθεί έκνομες ενέργειες για την αστυνόμευση. Είναι υποχρεωτικό. Ποιος ο λόγος να βάλω να χτυπήσουν το σπίτι μου; Είχα συμβόλαιο 100.000 ευρώ το μήνα. Δεν μπορούσα να πληρώσω 5.000 ευρώ;», συμπλήρωσε.
Όμως σε άλλο σημείο της απολογίας του υπεραμύνθηκε της αυξημένης φρουράς που του δόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία. «Το 2019 έφαγα όπλο στο κεφάλι, ανατινάχτηκαν γκαζάκια στο σπίτι μου και κάηκε το αυτοκίνητο συνεργάτη μου», ανέφερε για να δικαιολογήσει την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ για αυξημένη αστυνομική φρουρά. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως ήταν στόχος του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του τον Μάρτιο του 2021.
«Το επιβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης», υποστήριξε, προσκομίζοντας στο δικαστήριο σχετική δήλωση του τότε αρμόδιου κυβερνητικού στελέχους.
«Δίνει» Βρυώνη ως εργοδότη των συνεργών του
Σε άλλο σημείο της απολογίας του ρίχνει ευθύνες στον πρώην εργοδότη του, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού καναλιού Έξτρα Φίλιππου Βρυώνη, κατονομάζοντας τον ως εργοδότη των συγκατηγορουμένων του, τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει για τη φύλαξη του σπιτιού του.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κινητό τηλέφωνο που καταλήγει σε “251” το οποίο καταγράφεται στις επικοινωνίες προφυλακισμένου συγκατηγορούμενου του που ήταν εργαζόμενος σε επιχειρήσεις του Φ. Βρυώνη.
«Δεν έπρεπε ο Ανακριτής να καλέσει τον κάτοχο του τηλεφώνου “251”; Έχει εταιρεία στην έδρα του κ. Βρυώνη. Γιατί δεν κλήθηκε; Υπάρχει δική μου κλήση; Καμία. (…) Σας προκαλώ. Ουδέποτε μίλησα στο “251”. Ο κ. Βρυώνης έπαιρνε τηλέφωνο το “251”. Προκύπτει από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας. Το 251 μιλά με τον Φίλιππο Βρυώνη… Όλα αυτά είναι τυχαία;», υποστήριξε.
Συμπλήρωσε ότι προκύπτει επικοινωνία του ίδιου κινητού τηλεφώνου, με τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται από εταιρεία συμφερόντων και συνεργάτιδα του Βρυώνη. «Ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε αχυρανθρώπους», ανέφερε.
Χρέος 14 εκατ. ευρώ, νευρική ανορεξία και 17 μήνες άνεργος
Ο Μένιος Φουρθιώτης απέδωσε την εμπλοκή του στην ποινική υπόθεση, στη μεταβίβαση του καναλιού Ε (μετέπειτα Open) από τον Φίλιππο Βρυώνη στον Ιβάν Σαββίδη τον Αύγουστο του 2017.
«Μου έφαγαν 14 εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις των ποσοστών που είχα. Η κόντρα αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Δεν έχω πάρει τα χρήματα μου», υποστήριξε.
Στη μεταβίβαση του καναλιού ενέπλεξε και τον πρώην υπουργό Επικρατείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Φλαμπουράρη, ισχυριζόμενος ότι πουλήθηκε το κανάλι για πολιτικούς λόγους. Όμως στην απολογία του δεν είπε λέξη για τα sms που αντήλλασσε με τον νυν υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη…
Σε άλλο σημείο της απολογίας προσπάθησε να συγκινήσει τους τακτικούς δικαστές και ενόρκους λέγοντας: «Έχω νευρική ανορεξία. Μου κατέστρεψαν τη ζωή για να κάνουν πολιτικά παιχνίδια. Η καταστροφή είναι ανεπανόρθωτη. Δυστυχώς είμαι αναγνωρίσιμος. Είμαι 37. Δεν θα ξαναβρώ δουλειά ποτέ. Με αποχρώσες ενδείξεις και όχι αποδείξεις, εμένα μου κατέστρεψαν τη ζωή. Με άφησαν 17 μήνες άνεργο».
Ως προς τους δύο συγκατηγορούμενους του, υποστήριξε ότι τους γνώρισε ως υπαλλήλους του καναλάρχη Φ. Βρυώνη και τους πλήρωσε για την φύλαξη του σπιτιού του. Άφησε να εννοηθεί πως όσα κατέθεσαν σε βάρος του, ήταν προϊόν πίεσης και ξυλοδαρμού τους στη ΓΑΔΑ.
«Οι άνθρωποι αυτοί φάγανε πολύ ξύλο. Δεν ξέρω αν είναι ένοχοι ή αθώοι. Το έχουν ξανακάνει άνθρωποι του κ. Βρυώνη όταν κατέθεσαν εναντίον μου στο Τμήμα Εκβιαστών. Ο κ. Βρυώνης οφείλει να μου παρέχει εργασία μέχρι το 2025».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι συγκατηγορούμενοι του. Στις απολογίες τους αρνήθηκαν και αυτοί τις σε βάρος τους κατηγορίες. Ένας από αυτούς παραδέχθηκε πως είναι 11 χρόνια εργαζόμενος στον επιχειρηματία Φ. Βρυώνη.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ουδείς από την Έδρα τους ρώτησε για την υπόθεση της συμπλοκής με αστυνομικούς, ενώ και οι ίδιοι απέφυγαν να πουν οτιδήποτε στις απολογίες τους…
Η δίκη συνεχίζεται στις 11 Οκτωβρίου με την αγόρευση του Εισαγγελέα της Έδρας.