Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Δημοκρατίας της Αυστρίας στον Νότη Μηταράκη

Τώρα να δείτε καμάρι ο κύριος υπουργός...

Must Read

Σε συμφωνία προκειμένου να πραγματοποιηθεί Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη στην Ελλάδα το 2023, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Βίλνιους, προχώρησαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Gerhard Karner, στη Βιέννη.

Σε κοινές δηλώσεις που παραχώρησαν μετά το τέλος της συνάντησής τους, οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο Νότης Μηταράκης στην δήλωσή του ανέφερε ότι «επισφράγισε την άριστη συνεργασία Ελλάδας-Αυστρίας ως προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη μίας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής διαχείρισης των συνόρων της Ένωσης, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που θα αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνο για τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως η Ελλάδα και οι MED5, αλλά και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες».

Για την πρακτική που ακολουθεί η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, ο Μηταράκης δήλωσε ότι «τα ναυάγια στο Αιγαίο Πέλαγος και το ντροπιαστικό περιστατικό στον Έβρο με τους 92 γυμνούς μετανάστες, απαιτούν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη να αναλάβει η Τουρκία τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της».

Μάλιστα επί της ευκαιρίας της επίσκεψης ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Gerhard Karner, παρουσία του Ομοσπονδιακού Καγκελάριου, Karl Nehammer, απένειμε στον Νότη Μηταράκη τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Το εν λόγω παράσημο αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση που χορηγεί η Δημοκρατία της Αυστρίας και «χορηγήθηκε στον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για τη συμβολή του στις σχέσεις Ελλάδας- Αυστρίας, αλλά και στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This