Ο Άδωνις, τα δελφίνια και οι παπαγάλοι

Σάλος με τα όσα υποστηρίζει ο Υπουργός Ανάπτυξης

Must Read

Μπορεί η άδεια λειτουργίας για το σόου με τα δελφίνια να έχει ανακληθεί εδώ και δυο χρόνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με τις ψήφους μάλιστα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ αυτών που ψήφισαν τον σχετικό νόμο, δηλώνει… άγνοια, κάνοντας πρόμο και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των τηλεθεατών.




Ο Υπουργός Ανάπτυξης προκάλεσε πολίτες, οργανώσεις προστασίας των ζώων, ακόμα και την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, με την διαφημιστική ανάρτησή του, συν γυναιξί και τέκνοις, από το σόου με τα δελφίνια!

Θυμίζουμε ότι η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς συστάθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, η συγκεκριμένη Υπηρεσία επενέβη και επικοινώνησε με την Αστυνομία για το θέμα!

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ειδική Γραμματεία «επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πράξει τα δέοντα μετά τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού με δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου έχει ανακληθεί η άδεια από το 2020. Πραγματοποιείται και σχετικός έλεγχος στο σημείο από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων. Ο βασικός στόχος της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας είναι η εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για την ευζωία των ζώων (συντροφιάς) και καθημερινά εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε το αμίμητο ότι ενημερώθηκε από την εταιρεία πως… δεν είναι παράνομο το σόου, με την απίστευτη δικαιολογία ότι δεν πλήρωσαν εισιτήριο και δεν υπάρχουν κερκίδες!

Στην ερώτηση των παρουσιαστών αν συμφωνεί με τα βασανιστήρια των δελφινιών και γενικότερα των ζώων, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε επιλέγοντας την ειρωνεία: «Οι παπαγάλοι πρέπει να είναι κλεισμένοι σε ένα κλουβί; Οι καρδερίνες;»

*πηγή φωτογραφίας: https://twitter.com/AdonisGeorgiadi

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This