Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο ανήλικος γιος της 45χρονης γυναίκας από τη Σλοβενία, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από κατολίσθηση που οδήγησε ένα τεράστιο κομμάτι βράχου που είχε αποκολληθεί να συνθλίψει το δωμάτιο όπου εκείνη κοιμόταν, πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο Ιεράπετρας, καθώς ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά όταν συνέβη το αδιανόητο.
Σύμφωνα με το neakriti.gr, η κατάσταση της υγείας του εξ αρχής δεν ενέπνεε κάποια ανησυχία, ωστόσο, λόγω του σοκ και της ταλαιπωρίας που υπέστη, κρίθηκε φρόνιμο να νοσηλευτεί, καθώς έφερε κάποια τραύματα στα κάτω άκρα του. Άλλωστε, όταν ο πατέρας του αναγκάστηκε να τού μιλήσει για τον τραγικό θάνατο της μητέρας του, ο μικρός κατέρρευσε. Ο 51χρονος σύζυγος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος σώθηκε σαν από θαύμα, όλο το βράδυ παρέμεινε στο νοσοκομείο, στο πλευρό του γιου του, παρά το γεγονός ότι οι αρχές τού είχαν κλείσει δωμάτιο σε 5αστερο ξενοδοχείο της περιοχής.
Εκείνος, άλλωστε, ήταν που έστειλε μήνυμα στο 112, καταφέρνοντας να ανασυρθεί σώος από τα χαλάσματα του δωματίου του που ήταν ακριβώς δίπλα σε εκείνο της συζύγου του, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο οι διασώστες για να την απεγκλωβίσουν. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε εμβρυική στάση στο κρεβάτι της, χωρίς εμφανή εξωτερικά τραύματα ή χτυπήματα, «θαμμένη» κάτω από 1,5 μέτρο μπάζα.
Εξάλλου, αύριο Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής της άτυχης 45χρονης, η οποία βρέθηκε με την οικογένειά της στην Αγιά Φωτιά για ολιγοήμερες διακοπές, ύστερα από την περιπέτεια της με χημειοθεραπείες. Μάλιστα, η ειρωνεία της τύχης είναι πως επρόκειτο να αναχωρήσουν από το μοιραίο ξενοδοχείο χτες Κυριακή.
Την ίδια ώρα, η τοπική κοινωνία της Αγίας Φωτιάς στην Ιεράπετρα Κρήτης παραμένει μουδιασμένη από την ανείπωτη τραγωδία που χτύπησε τον οικισμό τους τα ξημερώματα της της Κυριακής, με το αναπάντεχο θάνατο της 45χρονης τουρίστριας από τη Σλοβενία, αναλογιζόμενη τον εκκωφαντικό θόρυβο που προηγήθηκε της πρόσκρουσης του βράχου στο ξενοδοχείο, θυμίζοντας σεισμό και σκορπώντας τον τρόμο στους περιοίκους. Μάλιστα, ο βράχος αφού προσέκρουσε στην ταράτσα του καταλύματος, οδηγώντας στην κατάρρευσή της πάνω στην άτυχη γυναίκα, κατόπιν αναπήδησε και συνέχισε την καθοδική πορεία του, για να καταλήξει στην αμμουδιά της παραλίας της Αγιάς Φωτιάς, όπου το καλοκαίρι γεμίζει από λουόμενους.
Ως εκ τούτου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νεκτάριος Παπαδάκης εφιστά την προσοχή σε όλους στην περιοχή, καθώς, όπως λέει, υπάρχει κίνδυνος να πέσει και το υπόλοιπο του βράχου που «κρέμεται» απειλητικός.
- Δείτε πλάνα από το βίντεο των διασωστών:
Πρόεδρος ξενοδόχων: Το οίκημα είναι απολύτως νόμιμο
Για το αν είναι λογικό να υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια σε εκείνο το σημείο, αλλά και την επικινδυνότητα του ρωτήθηκε ο πρόεδρος ξενοδόχων Ιεράπετρας, Γιώργος Βαρδάκης. «Μιλάμε για ένα κτίριο που βρίσκεται εκεί 40 περίπου χρόνια, έχει κτιστεί από τι ξέρουμε με όλες τις άδειες είναι νόμιμο, έχει πάρει άδειες για τη λειτουργία του», δήλωσε και πρόσθεσε «ο κύριος Λέκκας σεβαστός, αλλά έκανε μια διάγνωση από την τηλεόραση. Εδώ χρειάζεται ολόκληρη γεωτεχνική έρευνα, μπορεί η πρώτη εικόνα να δείχνει πράγματα, αλλά εδώ χρειάζεται ψάξιμο. Τον μηχανισμό ο οποίος οδήγησε ώστε να φύγει ο βράχος και να φύγει προς τα κάτω πρέπει να το δούμε, χρειάζεται ειδική μελέτη».
Ο ίδιος τόνισε πως ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε κάποια ένδειξη για κατολίσθηση σε αυτό το σημείο «η κατολίσθηση είχε γίνει στην περιοχή, αλλά όχι σε αυτό το κομμάτι. Η Αγία Φωτιά είναι ένας υπέροχος κόλπος με πάρα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα το καλοκαίρι. Η κατολίσθηση έγινε στο ανατολικό, ενώ παλιότερα είχε γίνει στο δυτικό, όπου έχουν ληφθεί και κάποια μέτρα».
Από την πλευρά της, η Μαρία Σακαδάκη, κάτοικος της περιοχής, δήλωσε τα εξής: «Δεν υπήρχε ποτέ αγωνία, ποτέ δεν είχε γίνει σε αυτό το σημείο το οτιδήποτε για να μας ανησυχήσει. Η κοιλάδα της Αγίας Φωτιάς είναι πολύ όμορφη, καταλήγει σε μια πάρα πολύ ωραία παραλία. Ανατολικά και δυτικά έχει τα πρανή που το ανάγλυφο είναι βραχώδη. Αλλά δεν είναι μόνο εκεί που το ανάγλυφο είναι βραχώδες, είναι όλης της νότιας Κρήτης, παντού υπάρχουν βράχια, ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα. Το θέμα που έχει δημιουργηθεί την τελευταία 20ετια είναι σε ένα άλλο κομμάτι, αρκετά επικίνδυνο, αλλά καμία σχέση με εκεί που ήταν τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Για αυτό ξαφνιαστήκαμε όλοι. Γιατί, είχαμε ξανά έντονες βροχοπτώσεις ακόμη και είχαμε δυστύχημα με μια κάτοικο που είχε πνιγεί στα Θέρμα, αλλά ούτε τότε είχαμε σε αυτό το σημείο κατολίσθηση, σε αντίθεση με το δυτικό τμήμα της Αγίας Φωτιάς».
Καταλήγοντας, η κυρία Σακάδακη ανέφερε πως υπάρχουν κι άλλα επικίνδυνα σημεία στην Κρήτη: «Υπάρχει στη δυτική πλευρά της κοιλάδας της Αγίας Φωτιάς, υπάρχει η κοιλάδα της Κακιάς Σκάλας».