Βόλος: Σπάνιο στέλεχος πνευμονιόκοκκου εντοπίστηκε στο μωράκι που πέθανε από σηψαιμία

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση το δίδυμο αδερφάκι του

Must Read

Σε σπάνιο στέλεχος πνευμονιόκοκκου οφείλεται, τελικά, ο θάνατος ενός παιδιού ηλικίας μόλις 1,5 ετών από το Βόλο, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένο.

Το μωράκι είχε μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, σύμπτωμα που είχε για πέντε ημέρες, όπου και διασωληνώθηκε, για να εκπνεύσει λίγο αργότερα έχοντας υποστεί σηψαιμικό σοκ. Σήμερα που εκδόθηκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα, τα ευρήματα έδειξαν πως το παιδί προσβλήθηκε από ένα σπάνιο στέλεχος πνευμονιόκοκκου.

Το άτυχο μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου μαζί με το δίδυμο αδελφάκι του, που παραμένει νοσηλευόμενο, καθώς μεταφέρθηκε κι εκείνο με πυρετό, και σύμφωνα με πληροφορίες και τα δυο τους είχαν εμβολιαστεί με συζευγμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο που ενδείκνυται για την προστασία βρεφών και νηπίων από τη διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσο, την πνευμονία και την οξεία μέση ωτίτιδα που προκαλούνται από τους 13 ορότυπους που περιλαμβάνονται στο εμβόλιο.

Ίδια εργαστηριακά ευρήματα

«Υπάρχουν σπάνια στελέχη, σπάνιες περιπτώσεις, που δεν καλύπτονται από το εμβόλιο», δήλωσαν οι γιατροί, μετά την ανακοίνωση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων. Αξίζει να αναφερθεί πως τα εργαστηριακά ευρήματα είναι ίδια και για το δεύτερο παιδί, γεγονός που εντείνει την αγωνία των γονιών.

Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ του OPEN, την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η αστυνομία, ενώ οι γονείς θα κληθούν να απαντήσουν γιατί καθυστέρησαν να πάνε το μωρό στο γιατρό.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This