Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε με ένταση η δευτεροβάθμια δίκη για την θανατηφόρα παράσυρση 14χρονης από 23χρονο το 2017

O 23χρονος δικάζεται για κακούργημα

Must Read

Μέσα σε κλίμα έντασης ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η δευτεροβάθμια δίκη για τον θάνατο μιας 14χρονης μαθήτριας το 2017, η οποία, επιστρέφοντας από το φροντιστήριο και προσπαθώντας να διασχίσει διάβαση πεζών σε κεντρικό δρόμο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, το οποίο κινούταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με συνέπεια στη συνέχεια να υποκύψει στα βαρύτατα τραύματά της.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πατέρας κα η μητέρα της άτυχης 14χρονης. Κρατώντας στα χέρια του φωτογραφία της αδικοχαμένης κόρης του και συναισθηματικά φορτισμένος, έκανε λόγο για «δολοφονία» καταγγέλλοντας προσπάθεια «συγκάλυψης» των πραγματικών περιστατικών, εκ μέρους της πλευράς του κατηγορουμένου.

«Έτρεχε σε πολυσύχναστο δρόμο με 130-140 χλμ./ ώρα, μπορεί και παραπάνω. Το όχημα ήταν κατασκευασμένο για 900 κυβικά και με τις παραποιήσεις στην μηχανή άλλαξε τις προδιαγραφές του. Εάν ήταν “μανίσιο” το αμάξι, η κόρη μου μπορεί να ζούσε σήμερα. Οδηγούσε “δολοφονικό” εργαλείο. Είναι σαν να βάζουμε σε κάρο μία σούπερ μηχανή», είπε, μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πατέρα της κοπέλας, οι τόνοι ανέβηκαν με αποτέλεσμα το δικαστήριο να χρειαστεί να διακόψει τη διαδικασία, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η μητέρα της ανήλικης, από την πλευρά της, χαρακτήρισε το όχημα ως «όπλο», το οποίο χρησιμοποιούσε ο οδηγός για να κάνει «επίδειξη». Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση των υπόλοιπων μαρτύρων. 

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη τον Μάρτιο του 2017 και στο εδώλιο του κατηγορουμένου παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακούργημα ο 23χρονος – σήμερα – οδηγός του οχήματος.

Σύμφωνα με τις πραγματογνωμοσύνες, οδηγούσε αυτοκίνητο που ήταν παραποιημένο (“φτιαγμένο”) και επιπλέον είχε φθαρμένα ελαστικά. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής σε κάθειρξη 6,5 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του ΚΟΚ. Αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This