«Απ’ όσα γνωρίζουμε, ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε ακόμη χειρότερη συμφωνία από την Τερέζα Μέι, η οποία και απορρίφθηκε μαζικά», δήλωσε ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, συμπληρώνοντας ότι ορισμένες από τις προτάσεις του Brexit θέτουν σε κίνδυνο την «ασφάλεια των τροφίμων, τα δικαιώματα των εργαζομένων και το σύστημα υγείας της Βρετανίας».
Υποστηρίζοντας τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για τη συμφωνία του Brexit, ο ηγέτης των Εργατικών επισήμανε ότι αυτή η συμφωνία ξεπουλά τα πάντα κι ότι διχάζει τη χώρα.
«Αυτή η συμφωνία που ξεπουλά τα πάντα, δεν θα ενώσει την χώρα και θα πρέπει να απορριφθεί. Ο καλύτερος τρόπος να επιλύσουμε το Brexit είναι να δώσουμε στους πολίτες τον τελευταίο λόγο με την ψήφο τους».
Την ίδια ώρα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αναμένεται να τεθεί το θέμα του δεύτερου δημοψηφίσματος το Σάββατο στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Το βρετανικό κοινοβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως με τους βουλευτές να καλούνται να ψηφίσουν για τη νέα συμφωνία.
Brexit: Τι θα γίνει μετά τη συμφωνία με την Κομισιόν
Μετά τη συμφωνία με την Κομισιόν, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σχεδιάζει να κάνει μια δήλωση στο Κοινοβούλιο το Σάββατο και στη συνέχεια οι βουλευτές θα συζητήσουν εάν θα εγκρίνουν τη νέα του συμφωνία για το Brexit ή η χώρα θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός της κυβέρνησης, αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο, Τζέικομπ Ρις-Μογκ.
«Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν αργότερα σήμερα εάν θα προχωρήσουν με τη συνεδρίαση του Σαββάτου, που θα είναι η πρώτη σαββατιάτικη συνεδρίαση από το 1982. Εάν εγκριθεί, η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου θα ξεκινήσει στις 11:30 ώρα Ελλάδας», ανακοίνωσε ο Ρις-Μογκ.
«Ο πρωθυπουργός θα κάνει μια δήλωση ενημερώνοντας τη Βουλή (των Κοινοτήτων) για την έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συνοψίζεται σε μια πρόταση είτε για την έγκριση μιας συμφωνίας είτε για την έγκριση μιας εξόδου χωρίς συμφωνία», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει η συζήτηση να διαρκέσει 90 λεπτά.
«Αυτό που θέλουμε είναι μια απάντηση ‘ναι’ ή ‘όχι’ από τη Βουλή – της αρέσει η συμφωνία ή όχι;», κατέληξε.