Πολύ σύντομα θα μπορούμε να πηγαίνουμε στο ATM και να σηκώνουμε κολλαριστά… φιλέτα πεντανόστιμου κατεψυγμένου σολομού από τα νορβηγικά φιόρδ!
Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Μανίς Κούμαρ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Salmon Pte. Ltd., o οποίος θέλησε να κάνει τον αγαπημένο του σολομό προσιτό, οικονομικά, στους πάντες, αποφάσισε να περικόψει το κόστος των βιτρινών, του προσωπικού και των διανομέων, ώστε να μπορεί να πουλάει φτηνά.
Και, σε συνεργασία με μια εξειδικευμένη κατασκευαστική εταιρεία, παρουσίασε τα πρώτα ATM σολομού, εντός των οποίων τα αεροστεγώς συσκευασμένα φιλέτα, βάρους 200 γρ. έκαστο, διατηρούνται σε σταθερή θερμοκρασία -20 βαθμούς Κελσίου για… δύο ολόκληρα χρόνια!
Αν και, όπως όλα δείχνουν, δε υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να μείνουν τόσο καιρό εκεί μέσα, καθώς, από την ημέρα που τοποθετήθηκαν τα πρώτα ATM σολομού σε εμπορικό κέντρο της Σιγκαπούρης (τον περασμένο Ιανουάριο), τα λαχταριστά φιλέτα έχουν γίνει… ανάρπαστα!