Πολίτες του Ράιχ: Οπλοστάσια και ράβδοι χρυσού!

Σοκ από τις αποκαλύψεις για τη δράση της οργάνωσης που ήθελε να δημιουργήσει 286 ένοπλες ομάδες σε όλη τη Γερμανία

Must Read

Είχε τη δομή εγκληματικής οργάνωσης, μετρούσε τριψήφιο αριθμό μελών-συνεργατών, διέθετε όπλα, εκπαίδευε τα «στελέχη» της στη σκοποβολή, ενώ διέθεταν άφθονους πόρους – τόσο σε μετρητά (εκατομμύρια ευρώ) όσο και σε ράβδους χρυσού!

Ο λόγος για την ακροδεξιά, ναζιστική οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger), που, αν και εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα ύστερα από καλά συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών, οι έρευνες για τη δράση της συνεχίζονται και τα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στο φως προκαλούν σοκ στη γερμανική κοινωνία.

Οπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια των κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεων επιτροπών της γερμανικής Βουλής και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ZDF, οι ακροδεξιοί συνωμότες σχεδίαζαν να δημιουργήσουν συνολικά 286 ένοπλες μονάδες για την προστασία της πατρίδας σε ολόκληρη τη Γερμανία, οι οποίες θα βοηθούσαν στο πραξικόπημα και είχαν επιφορτιστεί «με τη σύλληψη και την εκτέλεση (…) των εχθρών του γερμανικού έθνους».

Πάντα κατά πληροφορίες, μάλιστα, ιδιαιτέρως προχωρημένες προετοιμασίες προς αυτή την κατεύθυνση είχαν γίνει στα κρατίδια της Σαξονίας, της Θουριγγίας και της Βάδης-Βιρτεμβέργης. Ειδικά δε στη Βαυαρία, αρκετοί ύποπτοι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είχαν συμμετάσχει αρκετές φορές και σε ασκήσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης και σκοποβολής.

Πανέτοιμοι να καταφύγουν στη βία

Αυτό που έχει μείνει τουλάχιστον προς το παρόν αναπάντητο είναι ο χρόνος κατά τον οποίο θα προχωρούσαν στις επόμενες κινήσεις τους. Αυτό όμως δεν έχει σημασία, όπως τόνιζε και ο αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης, Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Γκίντερ Κρινγκς, καθώς αυτό που πρέπει να τονιστεί τη δεδομένη στιγμή είναι το γεγονός πως αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι θα προχωρούσαν άμεσα στο πραξικόπημα οι ακροδεξιοί, η απειλή λόγω της ετοιμότητάς τους να καταφύγουν στη βία πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερα σοβαρά.

Και η συνάδελφός του, όμως, από τους Φιλελεύθερους, Κάτριν Χέλινγκ Πλαρ, είπε ότι η υπόθεση προκαλεί τρόμο, τόσο λόγω του αριθμού των συμμετεχόντων όσο και λόγω των χρηματικών πόρων που διέθεταν οι «Πολίτες του Ράιχ».

Αξίζει να τονιστεί πως από τις έως τώρα συστηματικές έρευνες βρέθηκαν πάνω από 400.000 ευρώ σε μετρητά, χρυσά και ασημένια νομίσματα, αλλά και ράβδοι χρυσού αξίας 6.000.000 ευρώ, ενώ ο στενός κύκλος των συνωμοτών διέθετε και δορυφορικά τηλέφωνα για τις ασφαλείς επικοινωνίες τους. Στις εφόδους της περασμένης Τετάρτης σε ολόκληρη τη Γερμανία εντοπίστηκαν δεκάδες όπλα, ανάμεσά τους και τυφέκια εφόδου, ενώ αργότερα βρέθηκαν και φυσιγγιοθήκες.

Η πρώτη συνεδρίαση των ακροδεξιών συνωμοτών, σύμφωνα με όσα γνωρίζουν ως τώρα οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας, έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2021, ενώ συναντήσεις έγιναν μεταξύ άλλων και στο κυνηγετικό καταφύγιο του πρίγκιπα Ερρίκου ΙΓ’ του Ρόις, που θεωρείται ένας εκ των δύο ηγετικών στελεχών των «Πολιτών του Ράιχ».

Υποστήριξη από τη Μόσχα

Οπως γράφει τις τελευταίες ώρες ο γερμανικός Τύπος, ο 71χρονος νεοναζί, αριστοκράτης πρίγκιπας, διψούσε για να αναλάβει το τιμόνι του νέου κράτους της Γερμανίας και επιζητούσε την υποστήριξη της Μόσχας. Ο Ερρίκος ΙΓ’ φέρεται μάλιστα ότι ξεκίνησε επαφές και με μια Ρωσίδα, που συνελήφθη επίσης στις εφόδους, για να διασφαλίσει ρωσική στήριξη.

Μεταξύ των υπόπτων που συνελήφθησαν ήταν και μια δικαστής του Βερολίνου και πρώην βουλευτής της ακροδεξιάς AfD, που έχει 79 έδρες στη γερμανική Βουλή και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης μετά τους Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοκοινωνιστές. Συνολικά 25 άτομα συνελήφθησαν κατά τις εφόδους σε πάνω από 130 κατοικίες, σπίτια και άλλες τοποθεσίες, ενώ υπάρχουν κι άλλοι 27 ύποπτοι που δεν συνελήφθησαν και ο αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This