Αυτή την ώρα αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή – Χαμός έξω από το δικαστήριο

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα - Τα κριτήρια για την προφυλάκισή της

Must Read

UPDATE: Δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο η Εύα Καϊλή – Πήρε αναβολή

Πλήθος δημοσιογράφων έχει συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια στις Βρυξέλλες, την ώρα που αναμένεται η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή, η οποία συνελήφθη για το σκάνδαλο του Qatargate.

Μάλιστα, φωτογραφία από το δικαστήρια, έδωσε στη δημοσιότητα η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

Παράλληλα, εκτός από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, οι κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά, βαραίνουν τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντζέρι και άλλο ένα άτομο το οποίο δεν έχει κατονομαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την  Εύα Καιλή και τον σύντροφό της εκπροσωπούν διαφορετικοί δικηγόροι. 

Πολλοί σχολιάζουν ότι το γεγονός ότι η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε χθες από τις τις φυλακές Σεν Ζιλ, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Χάρεν, αποτελεί προμήνυμα για «δυσάρεστες» εξελίξεις.

Το δικαστικό συμβούλιο συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών και η παρουσία της Καϊλή δεν θεωρείται απαραίτητη. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν έχει παρουσιαστεί η ίδια στο δικαστήριο. Μάλιστα οι δικηγόροι της αναμένεται να ζητήσουν αναβολή της απόφασης μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, λόγω απεργίας των αστυνομικών, οι οποίοι θα την μετέφεραν στα δικαστήρια. 

Τα κριτήρια για την προφυλάκιση της  Εύα Καϊλή και των υπόλοιπων κατηγορούμενων είναι τα εξής:

  • εάν κριθούν ύποπτοι φυγής,
  • εάν κριθούν ύποπτοι τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων και
  • εάν θα έχουν τη δυνατότητα να σβήσουν τα ίχνη τους προκειμένου να αθωωθούν στο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι οι ποινές που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα του Βελγίου είναι από 3 έως 5 έτη φυλάκισης αν αποδειχθούν οι κατηγορίες. 

Η Εύα Καϊλή αρνείται τα πάντα μέσω του συνηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έδωσε το περίγραμμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει. Η Εύα Καϊλή χαρακτήρισε ως απολύτως ψευδές ότι η ίδια είχε προσωπική ατζέντα για τις χώρες του Κόλπου – συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ – όπως τόνισε ο δικηγόρος της. Μεταφέροντας τη δήλωση της Εύας Καϊλή από τη φυλακή, σημείωσε ότι από το 2019 γίνονταν συζητήσεις από την Κομισιόν και την ΕΕ, καθώς η ΕΕ επιθυμούσε να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν. Μάλιστα, εμπλέκει τον Ζοζέπ Μπορέλ, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον οι οποίοι κατά την κυρία Καϊλή ήταν οι πρώτοι που έθεσαν θέμα να ξεκινήσει η συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ. Τονίζει δε, ότι όλα ήταν σε γνώση της προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This