Τι, άραγε, μπορεί να συνδέει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τα Θρησκευτικά στα σχολεία, την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τις εικόνες και την προσευχή στα σχολεία, τη δέσμευση της κυβέρνησης στον πρόεδρο Ερντογάν ότι θα λειτουργήσει το Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης στο μπαϊράμ, και την έγερση ζητήματος τουρκικής μειονότητας σε Κω και Ρόδο με το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για μετακίνηση 20.000 μεταναστών στην ελληνική επικράτεια; Η απάντηση είναι πολλά και επικίνδυνα.
- Από τον Μανώλη Κοττάκη
Ας αρχίσουμε από τους αριθμούς! Ενοικίαση 40.000 δωματίων σε ξενοδοχεία και πολυκατοικίες για τη φιλοξενία μεταναστών (όπως προβλέπει το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ») σημαίνει ότι η Πολιτεία ετοιμάζεται για την υποδοχή και την εγκατάσταση τουλάχιστον 120.000 μουσουλμάνων στην, κατά τον πρωθυπουργό, «πολυπολιτισμική» πατρίδα μας. Αν σε αυτούς τους 120.000 προσθέσει τους 500.000 μουσουλμάνους που ζουν ήδη μόνιμα στο λεκανοπέδιο Αττικής και τους 120.000 που ζουν στη Θράκη, τότε ο συνολικός αριθμός των πιστών του Ισλάμ στην πατρίδα μας θα φθάσει οσονούπω τους 740.000, ενώ με τους ρυθμούς που πάμε τον βλέπω το 2021 να αγγίζει το εκατομμύριο. 1.000.000 μουσουλμάνοι στην Ελλάδα! Πώς «κουμπώνουν» τώρα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας για τα Θρησκευτικά, τις εικόνες, την προσευχή και την απαίτηση Ερντογάν για την επαναλειτουργία του τεμένους στη Θεσσαλονίκη; Λυπούμαι αν θα είμαι αυστηρός, αλλά οι δικαστές του ΣτΕ (τους οποίους σέβομαι απεριορίστως) με την πρόσφατη απόφασή τους άνοιξαν μια τεράστια κερκόπορτα: Ζητούν από την Πολιτεία να ιδρύσει στα σχολεία «ισότιμα τμήματα» για όσους μαθητές θελήσουν να απαλλαγούν από τα Θρησκευτικά της Ορθοδοξίας για λόγους «θρησκευτικής συνείδησης».
Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας, οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες του «ΕΣΤΙΑ», των οποίων τα παιδιά θα πάνε σχολείο στις πόλεις της περιφέρειας όπου τους στέλνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι μουσουλμάνοι της Ρόδου με βάση αυτή την απόφαση τι θα κάνουν, λέτε, άραγε; Απέφευγα να το γράψω μέχρι σήμερα γιατί θα βάλω ιδέες σε κάποιους, αλλά, έτσι όπως τρέχουν οι εξελίξεις, μην τους περνάμε και για χαζούς! Το έχουν ήδη πάρει είδηση. Θα ζητήσουν, επικαλούμενοι την απόφαση του ΣτΕ και την απόφαση που θα εκδώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (οι δικαστές του οποίου αγνοούν τι σημαίνει σύνορα με την Ανατολή), να ιδρυθούν ισότιμα τμήματα διδασκαλίας του Κορανίου σε όλα τα σχολεία μας!
Όπως σε λίγο καιρό κάποιοι άλλοι, επικαλούμενοι τις Πρέσπες και την ΕΣΔΑ, επίσης θα ζητήσουν τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στα σχολεία της βορείου Ελλάδος. Παρέλκει να πω τι σημαίνει αυτό, βεβαίως: Αν τα Θρησκευτικά είναι προαιρετικά, οι εικόνες κατέβουν από τις σχολικές αίθουσες, η προσευχή καταργηθεί, το θρήσκευμα δεν αναγράφεται σε ταυτότητες και απολυτήρια και ταυτοχρόνως ιδρυθούν τμήματα Ισλάμ στα σχολεία, τότε η Ελλάς του 1.000.000 μουσουλμάνων το 2021 και μετά θα είναι πλέον μια χώρα ημιχριστιανική – ημιμουσουλμανική. Δεν θα είναι Ελλάς, βασικά! Θα είναι μια χώρα όπου θα δηλώνεις υπερηφάνως μουσουλμάνος, αλλά θα νιώθεις ντροπή να δηλώσεις χριστιανός. (Αυτό το γράφω για τους liberal πατριώτες και για τις liberal πατριώτισσες που «πέταξαν» έξω την Εκκλησία από τους εορτασμούς του 2021). Και το ωραιότερο ξέρετε ποιο είναι; Αυτό, Ισλάμ αλλά διασπασμένο, είναι το μικρότερο «κακό». Διότι υπάρχει και μεγαλύτερο: Να μετατραπεί σιωπηρά έως το 2030 αυτή η χώρα σε ισλαμική επαρχία της Τουρκίας. Εάν η πρόβα με τη λειτουργία του Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης γενικευτεί (ο Ερντογάν ζήτησε από τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τα Χανιά όπου υπάρχουν παλαιά τεμένη), τότε δεν θα αργήσει ο καιρός που σε κάθε 10 εκκλησίες θα αντιστοιχεί ένα ελεγχόμενο από τους γείτονες τέμενος. Και αν έχεις πατήσει πόδι στην Αθήνα με το Κοράνι, γιατί να εισβάλεις στα νησιά με τα όπλα; Θα πέσουν κάποια στιγμή και αυτά σαν ώριμο φρούτο.
Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι κοσμοπολίτες με αυτοπεποίθηση με βρίσκετε υπερβολικό, ίσως και φοβικό. Η απάντησή μου είναι «ναι, φοβάμαι». Ειδικώς τώρα που η Ρωσική Εκκλησία με την απειλή του σχίσματος επιχειρεί να διασπάσει την Ορθόδοξη Εκκλησία μας τάζοντας στους Έλληνες μητροπολίτες που θα αψηφήσουν την απόφαση Ιερωνύμου για την Ουκρανία τη συνέχιση των σχέσεων και τα ρούβλια των προσκυνητών. Φοβάμαι, ναι
Φοβάμαι γιατί αναλογίζομαι τι σημαίνει η επέλαση του Ισλάμ στην εκπαίδευση και στις θρησκευτικές μας υποθέσεις με την Εκκλησία διασπασμένη. Δεν μισώ κανέναν. Ούτε φοβάμαι κανέναν. Φοβάμαι όμως εμάς. Οι Ευρωπαίοι, ας πούμε, δικαιολογούνται. Δεν έχουν συναίσθηση ότι ο φιλελευθερισμός και τα δικαιώματα «τσακώνονται» με τον πατριωτισμό, όταν θίγονται υπέρτερες αρχές, όπως η κοινωνική συνοχή, η δημόσια τάξη, η εθνική ασφάλεια, η άμυνα και η εδαφική ακεραιότητα μιας χώρας. Αγνοούν ότι αυτός ο φιλελευθερισμός είναι ωραίος για τα θερμοκήπια με τις τουλίπες της Ευρώπης, όχι για το έδαφος της πατρίδας μας. Οι ταγοί μας, όμως, δικαιολογούνται να μην καταλαβαίνουν;
Οι Έλληνες αποδεδειγμένα συνυπάρχουμε με όλους τους λαούς, αρκεί να μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Εδώ όχι αυτό δεν συμβαίνει, αλλά αυτοί που έχουν διαφορετικές αξίες από εμάς -το Ισλάμ αμφισβητεί τον δυτικό τρόπο ζωής- έχουν και νταβατζή την Τουρκία που μας επιβουλεύεται. Όχι και να της δώσουμε λοιπόν το γήπεδο για να εμφανίζεται ως ο προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων!
Καταλήγω: Οι γείτονες δεν μας στέλνουν πρόσφυγες. Μας στέλνουν στρατό μεταμφιεσμένο σε πρόσφυγες. Εάν νομίζουμε ότι τα μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν μεγαλύτερη σημασία από αυτόν τον στρατό στο έδαφός μας, ας τα ανταλλάξουμε. Μα να θυμόμαστε ότι ο χρόνος περνά και όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις θα είναι εν ζωή τον καιρό που θα υποστούμε τις συνέπειές τους. Αν δίπλα στο όνομα παλαιών πολιτικών η Ιστορία έγραψε ήδη «χρεοκοπία», ας φροντίσουν οι νεότεροι να μη γράψει δίπλα στο επώνυμό τους «ακρωτηριασμός» και «νέα σύνορα».