Μ. Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία επικοινωνία με την κόρη της – Ασόβαρα τα επιχειρήματα του εισαγγελέα

Η ευρωβουλευτής «φοβάται ότι η δικαιοσύνη δεν κινείται, πλέον, με νομικά κριτήρια, αλλά με πολιτικά», επισήμανε ο συνήγορός της

Must Read

Η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία επικοινωνία ούτε με το παιδί της, ούτε με τον σύντροφό της, «από τον οποίο αισθάνθηκε ότι προδόθηκε», ανέφερε σήμερα ο δικηγόρος της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η πελάτισσά του δεν κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης να συνεχιστεί η προφυλάκιση της «για νομικούς λόγους».

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή επιβεβαίωσε πως θα κατατεθεί νέο αίτημα για την -υπό όρους- αποφυλάκιση, το οποίο θα επανεξεταστεί μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος της μηνιαίας «επέκτασης» της προφυλάκισής της, την οποία αποφάσισαν χθες Πέμπτη οι βελγικές Αρχές.

«Η Εύα Καϊλή επιθυμούσε κατ’ οίκον περιορισμό και μάλιστα είχε προτείνει να έχει μόνο ένα τηλέφωνο, το οποίο θα μπορούσαν να το παρακολουθούν. Δεν ήθελε να συναντά κανέναν, παρά μόνο το παιδί της. Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας είπε ότι υπήρχε κίνδυνος οι Καταριανοί να απαγάγουν την Εύα Καϊλή. Αυτά δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα. Μειδίασε και η ίδια η Πρόεδρος του δικαστηρίου. Δεν θα κάνουμε έφεση, αυτά είναι λάθη που κάνουν οι δικηγόροι στην αρχή της καριέρας τους. Αν το Εφετείο την απορρίψει, μετά η προοπτική να αφεθεί ελεύθερη εξανεμίζεται», ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή T-Live και τη Γιώτα Κηπουρού.

Όσον αφορά δε στην ψυχολογία της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος επισήμανε ότι «η ψυχολογία της ήταν σχετικά σε καλή κατάσταση, πριν την ακροαματική διαδικασία. Όταν άκουσε τα επιχειρήματα, ότι θα γίνει εισβολή του Κατάρ στις Βρυξέλλες, εκεί αισθάνθηκε μια ανασφάλεια. Φοβάται ότι η δικαιοσύνη δεν κινείται, πλέον, με νομικά κριτήρια, αλλά με πολιτικά».

Καμία επικοινωνία με το παιδί της

«Δεν έχει καμία επικοινωνία με το παιδί της και με τον σύντροφό της. Στο δικαστήριο δήλωσε για πρώτη φορά ότι αισθάνθηκε ότι προδόθηκε από τον σύντροφό της, γιατί, όπως υποστηρίζει, εκείνος χρησιμοποιούσε το όνομά της, χωρίς η ίδια να γνωρίζει κάτι. Δεν γνώριζε την ύπαρξη χρημάτων, το συνειδητοποίησε λίγο πριν τη σύλληψη. Η κόρη της βρίσκεται μαζί με τον πατέρα της», πρόσθεσε ο συνήγορος της ευρωβουλευτή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση,

«Η κυρία Καϊλή είναι εντελώς μόνη μέσα στις φυλακές, δυστυχώς και το 22 μηνών παιδί της είναι κι αυτό μόνο του. Είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς δίπλα της, η Εύα Καϊλή αισθάνεται ότι ζει μια καταστροφή, παρακαλώ σεβαστείτε το», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 44χρονη πολιτικός δεν έχει έρθει ακόμη σε επαφή με την κόρη της και πλέον προβληματίζεται για το πότε θα την δει, αλλά και για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, καθώς και οι δύο γονείς του μωρού βρίσκονται στη φυλακή. Οι φυλακές του Χάρεν, όπου βρίσκεται η Εύα Καϊλή, μοιάζουν με χωριό, όπου οι κρατούμενοι μοιράζονται σε κτίρια ανάλογα με το προφίλ και την ηλικία τους και υπάρχει η δυνατότητα να «φιλοξενούνται» μητέρες μαζί με τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν πέντε ειδικά διαμορφωμένα υπνοδωμάτια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν τις μητέρες με τα μωρά τους, ενώ οι υπερσύγχρονες φυλακές διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό παιχνιδότοπο και έναν μικρό κήπο. Το ερώτημα που τίθεται, πλέον, είναι το αν η πολιτικός θα ζητήσει να πάρει μαζί της την μόλις δύο ετών κόρη της.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This