Θρίλερ στη Μεθώνη: Ούτε ίχνος από το αγνοούμενο ζευγάρι ηλικιωμένων – Άφαντο και το αυτοκίνητό τους

Η κόρη τους είναι πεπεισμένη πως δεν βρίσκονται πια εν ζωή...

Must Read

Από τις 23 Ιανουαρίου, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη τους στη Μεθώνη, ο 83χρονος Ντέιβιντ Ρόμπινσον και η 80χρονη σύζυγός του Λουκρητία παραμένουν εξαφανισμένοι, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια πρόοδος στις έρευνες για τον εντοπισμό τους, παρά το γεγονός ότι έχει εκδοθεί και Silver Alert για λογαριασμό τους.

Η κόρη του ζευγαριού, Τζουλιάνα-Λουκρητία Ρόμπινσον, η οποία και δήλωσε την εξαφάνισή τους, από τις ΗΠΑ όπου ζει έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη διαθήκη των γονιών της, καθώς η ίδια θεωρεί ότι αυτοκτόνησαν. Άλλωστε, παρά τις αναζητήσεις τοπικών ομάδων από εθελοντές, αλλά και των Αρχών, που «χτένισαν» τις περιοχές του Δήμου Νέστορος – Πύλου και τον Ταΰγετο, δεν έχει βρεθεί κανένα απολύτως ίχνος τους. Μάλιστα, άφαντο παραμένει και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, όταν τους είδαν τελευταία φορά.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό πως ομάδες του Δήμου Πύλου – Νέστορος, που αποτελούνται από περίπου 20 εθελοντές, «σκάναραν» σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα σημεία που θα μπορούσαν να έχουν καταφύγει οι ηλικιωμένοι, με βάση τις συνήθειές τους. Όπως ανέφερε η Αντωνία Σκόκου, προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, στο ioniantv.gr, μελέτησαν πληροφορίες από τους φίλους του ζευγαριού και αναζήτησαν κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε εκείνους. Δυστυχώς, προς το παρόν τίποτα δεν έχει βρεθεί που να δείχνει αν είναι ζωντανοί ή αν, τυχόν, τους συνέβη κάτι.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το messinialive.gr, την προηγούμενη εβδομάδα οι έρευνες των αρχών επικεντρώθηκαν στην περιοχή του Ταΰγετου, με το τοπικό μέσο να αναφέρει ότι σε εκείνη την περιοχή υπάρχουν στοιχεία για κίνηση του οχήματός τους κατά τις πρώτες ημέρες που φαίνεται πως εξαφανίστηκαν. Η συγκεκριμένη πληροφορία κατηύθυνε τις Αρχές προς το βουνό, όπου και διεξήχθησαν έρευνες από την Αστυνομία, και την Πυροσβεστική με τη συνδρομή και της εθελοντικής ομάδας ΟΑΚ 4×4 Mεσσηνίας. Η όλη επιχείρηση ήταν αυξημένης δυσκολίας, καθώς πέρα από τις πολλές ημέρες που έχουν περάσει, η περίπτωση να έχει πέσει το αυτοκίνητο σε κάποιο γκρεμό ή χαράδρα αυξάνει ακόμα περισσότερο τη δυσκολία ανεύρεσής τους, καθώς στο σημείο υπάρχει πυκνή βλάστηση.

Οι αρχές, ωστόσο, δεν έχουν αποκλείσει το σενάριο, το ζευγάρι να είχε κινηθεί προς Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, με προορισμό τη Μονεμβασιά.

Το τελευταίο στίγμα του ζευγαριού

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη την περασμένη εβδομάδα ασχολήθηκε με την υπόθεσή τους και αποκάλυψε πως την επομένη τις 23 Ιανουαρίου, όταν ήταν η τελευταία τους επικοινωνία με τη λογίστριά τους, τους είδαν στην Πύλο. Το ζευγάρι κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, όταν μπήκε μέσα σε κατάστημα.

Η κόρη του ζευγαριού, ωστόσο, επιμένει πως οι γονείς της έχουν αυτοκτονήσει. Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή, ζήτησε να γίνουν νέες έρευνες σε απόκρημνα σημεία, δηλώνοντας σίγουρη πως είναι πλέον νεκροί. «Κανείς δε μου έχει πει κάτι νεότερο, το μόνο που μου λένε είναι ότι οι έρευνες συνεχίζονται και ότι θα με ενημερώσουν αν βρούνε κάτι, αλλά πως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτα. Γνωρίζω πως είναι νεκροί… Ξέρω πως άφησαν το σπίτι… Τους ξέρω απέξω και ανακατωτά. Αν ήταν να πάνε σε κάποιο μέρος, θα μου το έλεγαν. Μπορώ να σας πω πάρα πολλά μέρη στα οποία τους άρεσε να πηγαίνουν. Οπουδήποτε με ερείπια, σε όποιο μέρος χρονολογείται από την κλασική εποχή, τη μινωική ή τη μυκηναϊκή, λάτρευαν τέτοιου είδους μέρη. Αλλά δεν πρόκειται να είναι εκεί… Δεν ξέρω τι να πω, πραγματικά. Θα ήθελα πολύ να συμμετέχω στην φαντασία ότι είναι κάπου ζωντανοί, αλλά δεν πιστεύω πως είναι αλήθεια…», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τζουλιάνα-Λουκρητία Ρόμπινσον, μιλώντας σε δημοσιογράφο της εκπομπής.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This