Eurostat: Η Ελλάδα δέχτηκε… φοροκαταιγίδα κατά τη διάρκεια της κρίσης

Must Read

Την υπέρογκη αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών που επωμίστηκαν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης αναδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat.

Μεταξύ 2007 και 2018, τα φορολογικά έσοδα στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ -από το 33,5% του ΑΕΠ το 2007 στο 41,5% πέρυσι-, γεγονός που οφείλεται πρωτίστως στη φοροκαταιγίδα της περιόδου των Μνημονίων.

Την περυσινή χρονιά, η Ελλάδα διατήρησε την 8η θέση στον κατάλογο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό φόρων και καθαρών ασφαλιστικών εισφορών ως προς το ΑΕΠ τους. Το ποσοστό αυτό παρέμεινε στο 41,5% για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανήλθε στο 40,3% και ο μέσος όρος της ευρωζώνης στο 41,7% (έναντι 40,2% και 41,5%, αντιστοίχως, το 2017).

Τα στοιχεία αποτυπώνουν επίσης την εντυπωσιακή αναντιστοιχία ανάμεσα στα επίπεδα της έμμεσης φορολογίας και των εσόδων από τον ΦΠΑ στην Ελλάδα. Ενώ το ποσοστό των φόρων στην παραγωγή και στις εισαγωγές (ΦΠΑ, ειδικοί φόροι κατανάλωσης κ.λπ.) φθάνει το 17,1% του ΑΕΠ και είναι το 4ο υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο το 8,3% προέρχεται από τον ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This