Φουλ επίθεση Γερουλάνου κατά Φώφης: «Δώστε αξία στο ΠΑΣΟΚ ή «διαλύστε» το»!

Must Read

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε (και «διά βοής») η «ηγεμονική» και κατά πολλούς «πραξικοπηματική» εισήγηση της Φώφης Γεννηματά στην πολύωρη, εκρηκτική συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου τoυ ΠΑΣΟΚ για παράταση της θητείας της έως το 2021.

Μια συνεδρίαση που τράβηξε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και η οποία χαρακτηρίστηκε από τις ομοβροντίες του Παύλου Γερουλάνου και του Νίκου Ανδρουλάκη κατά της κυρίας Γεννηματά. «Πώς θέλετε να πούμε ότι οι αποφάσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. δεσμεύουν το ΠΑΣΟΚ; Πώς θέλετε να πούμε ότι οι εκπρόσωποι του ΚΙΝ.ΑΛ. θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ;» διερωτήθηκε ο κύριος Γερουλάνος με αφορμή το συνέδριο με διορισμένους συνέδρους που ετοιμάζει η ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη.

«Προσωπικά, πιστεύω ότι ένα δυνατό ΚΙΝ.ΑΛ. δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ. Άρα, πιστεύω ότι ή το κλείνουμε (σ.σ.: το ΠΑΣΟΚ) ή του δίνουμε αξία μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ο πρώην υπουργός, ο οποίος δεν έχει κρύψει ότι θα έθετε υποψηφιότητα για την αρχηγία του Κινήματος. Γι’ αυτό μίλησε για κυνικές δικαιολογίες από την πλευρά της Φώφης, ζητώντας παράλληλα ανοιχτό και δημοκρατικό συνέδριο.

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί

Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, καθώς και άλλα στελέχη αλλά και βουλευτές, όπως οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Φραγκίδης, Σπύρος Βρεττός, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, διατύπωσαν τον προβληματισμό τους αν θα πρέπει να γίνει συνέδριο-εξπρές ή να τηρηθούν οι προβλέψεις του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και να πάει πιο πίσω, ώστε να εκλεγούν νέοι σύνεδροι. Το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε επίσης κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που συνέρχεται σήμερα το απόγευμα, το συνέδριο να γίνει το αργότερο έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τότε μια επιτροπή, υπό τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου και τον διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη, θα αναλάβει να παρουσιάσει τις τροποποιήσεις του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, που θα κληθεί να επικυρώσει το συνέδριο, με κυριότερη τη ρύθμιση ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα δεν θα εκλεγούν σύνεδροι, αλλά θα είναι οι ίδιοι με εκείνους που συμμετείχαν στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. μαζί με τα μέλη της ΚΟΕΣ και τους βουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι οι Παύλος Γερουλάνος και Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This