«Τσιμπημένο» και ακριβότερο από ποτέ φαίνεται πως θα είναι το πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι «παίρνουν» την ανηφόρα.
Βαθιά το χέρι στη τσέπη καλούνται να βάλουν οι καταναλωτές προκειμένου να ετοιμάσουν το εορταστικό τραπέζι για το Πάσχα. Η ακρίβεια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ εξακολουθεί να «σαρώνει» όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι τα… «καλάθια» θα φέρουν μειώσεις στις τιμές. Τα ελληνικά νοικοκυριά καλούνται να ξοδέψουν τουλάχιστον 12,6% παραπάνω χρήματα από το ήδη «ροκανισμένο» εισόδημά τους, καθώς το κόστος για ένα γεύμα 6-8 ατόμων πέρσι κόστισε 296,65 ευρώ, ενώ φέτος εκτινάχθηκε στα 334,05 ευρώ.
Η ακρίβεια σε… αριθμούς στο φετινό πασχαλινό τραπέζι
- Αρνί (14 ευρώ/κιλό): 140 ευρώ τα 10 κιλά
- Κοκορέτσι (1,5 κιλό): 21 ευρώ
Λαχανικά
- Μαρούλια (2 τμχ): 1,40 ευρώ
- Κρεμμύδι φρέσκο (2 τμχ): 1,20 ευρώ
- Άνηθος: 0,60 ευρώ
- Ντομάτες (1 κιλό): 2,5 ευρώ
- Αγγούρια (2 τμχ): 1,40 ευρώ
Επιπλέον προϊόντα
- Τζατζίκι (1 κιλό): 4,20 ευρώ
- Μαγειρίτσα (500 γρ. συκώτι + ζαρζαβατικά): 11ευρώ
- Τυρί φέτα (500 γρ.): 7 ευρώ
- Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (500 γρ.) 8,5 ευρώ
- Ψωμί (1 κιλό): 2,40 ευρώ
- 20 αυγά κόκκινα βαμμένα: 13,20 ευρώ
- Κάρβουνα (20 κιλά): 26 ευρώ
- Κουλούρια (1 κιλό): 15,45 ευρώ
- Τσουρέκι (1 κιλό): 17 ευρώ
- Φρούτα: 4 ευρώ
- Γλυκά: 14 ευρώ
- Διάφορα απρόβλεπτα (ρεύμα, λάδι): 16 ευρώ
Αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά
- Κρασί (1,5 λίτρο): 6 ευρώ
- 10 Μπύρες: 17 ευρώ
- 6 Αναψυκτικά: 4,20 ευρώ