Το πρώτο της τηλεοπτικό βήμα έχει κάνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου μέσα από την εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη «Ζήσε αλλιώς». Η Ιωάννα έχει την δική της στήλη και παίρνει συνεντεύξεις από ανθρώπους που έχουν περάσει δύσκολες στιγμές στη ζωή τους.
Για το νέο της ξεκίνημα μίλησε η Ιωάννα στην εκπομπή «Πρωινό» όπου βρέθηκε καλεσμένη και αποκάλυψε ότι: «Δεν ήταν το πρώτο πράγμα που μου είχε προταθεί όσον αφορά στην τηλεόραση. Είχα κάνει κάποιες συζητήσεις αλλά ένιωθα ότι δεν ήταν αυτό που μου ταίριαζε. Όταν μου είπαν το σκεπτικό της εκπομπής ενθουσιάστηκα, γιατί νομίζω ότι έλειπε από την ελληνική τηλεόραση.
Ενθουσιάστηκα με το concept, ειδικά όταν έπεσε η ιδέα στο τραπέζι να συμμετέχω με τον δικό μου τρόπο, που να μπορώ μέσα από το δικό μου βίωμα να προσφέρω και να συναντώ ανθρώπους που έχουν κι εκείνοι το δικό τους βίωμα και τη δική τους ιστορία»
Στην συνέχεια μίλησε για την προσπάθεια που έκανε να βοηθήσει ένα έφηβο κορίτσι, το οποίο κάηκε όταν ήταν μωρό.
«Από την πλευρά της επικοινώνησαν μαζί μου. Όταν ήταν μωρό, ήταν στο σπίτι των παππούδων της, πήρε φωτιά το σπίτι, κάποιοι πέθαναν κι εκείνη κάηκε. Οι γονείς της μεγαλώνοντας προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, είχε στήριξη, έχει φτάσει σε έναν βαθμό πολύ καλό, όμως δεν μπορούσε να συμμετέχει στις πανελλήνιες και να μπει στο πανεπιστήμιο γιατί είχε κάψει τα χέρια της και δεν μπορούσε να γράψει, και είχαν καεί οι φωνητικές της χορδές, οπότε ούτε προφορικά μπορούσε να δώσει και δεν μπορεί να συμμετέχει ούτε μέσω του 5% των αναπήρων. Δεν υπήρχε η πάθηση του εγκαύματος στη λίστα. Έχω κάνει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, ήταν θετική και θα το προχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το πως διαχειρίστηκε αυτό που της συνέβη, δήλωσε πως: «Προφανώς δεν μπορεί μόνο ένα πράγμα να σε βοηθήσει. Ήξερα ότι έχω δυνατό χαρακτήρα. Όλοι λένε πώς τα κατάφερες. Δεν ήταν πρώτη μου δυσκολία στη ζωή. Έχω κι άλλες, όχι τόσο σοβαρές, αλλά φαντάσου αν ήμουν η “πριγκίπισσα” θα είχα καταρρεύσει. Δεν ήμουν το κορίτσι του μπαμπά. Μένω μόνη από τα 17, εργάζομαι από το 20, έχω περάσει κακοποιητικές συμπεριφορές και στα επαγγελματικά. Δεν ήμουν προστατευμένη για να μου συμβεί αυτό και να καταρρεύσω, οπότε σιγά σιγά με βοήθησε αυτό. Είχα απομυθοποιήσει λίγο την εξωτερική μου εμφάνιση».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας της, λέγοντας πως έχει κάνει «περίπου 20 εγχειρήσεις. Έχω κι άλλες ακόμα. Σε μερικές μέρες είναι προγραμματισμένο το επόμενο. Στη Γαλλία κάνω θεραπείες που βοηθούν να προετοιμαστεί το δέρμα για το χειρουργείο. Οι επεμβάσεις γίνονται εδώ. Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, η διαφορά με πριν είναι ότι πριν ήταν ένα όμορφο κορίτσι, τώρα είναι μια δυναμική γυναίκα. Εγώ πάντα ήμουν και τα δύο. Τώρα έχω αποδείξει ότι δεν είμαι μονο όμορφο κορίτσι».
«Δυσκολεύτηκα πιο πολύ στο να βρω το θάρρος να κοιτάξω εγώ τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Με δυσκόλεψε πάρα πολύ γιατί οι γιατροί με πίεζαν, γιατί έπρεπε να φύγω από το νοσοκομείο κι εγώ δεν είχα έρθει σε επαφή με αυτό. Μου πήρε 3 βδομάδες για να το κάνω. Όταν τον είδα πρώτη φορά ήταν καλή στιγμή. Ήμουν με τη γιατρό μου και η πρώτη εντύπωση ήταν καλή. Σχεδόν χαμογελάω στην πρώτη φωτογραφία που με τράβηξε η γιατρός μου», εξομολογήθηκε και συνέχισε: «Δεν με δυσκόλεψε να βγω έξω χωρίς τη μάσκα γιατί είχε παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το οικογενειακό μου περιβάλλον. Δεν είχα νιώσει διαφορά και ο κόσμος μου έδειχνε τόσο αγάπη που μου έδινε πολύ θάρρος. Υπάρχουν βλέμματα που κοιτάνε περίεργα, αλλά επειδή έχω μιλήσει για το πρόβλημά μου… Πάω σε ψυχολόγο γιατί πέρασα μετατραυματικό στρες».
«Περνάς από διάφορα στάδια. Στην αρχή είναι η άρνηση, πιο πολύ νομίζω είναι ο φόβος για το αύριο που δεν μπορείς να διαχειριστείς. Έχεις τρομάξει με τον κόσμο, έχεις κλειστεί. Όσο νιώθεις τον φόβο αυτό σε κρατάει πίσω. Εγώ αυτό είχα να διαχειριστώ», είπε για την ψυχολογική της κατάσταση.
Όσον αφορά την γυναίκα που προσπάθησε να της κάνει κακό, δήλωσε πως: «Νομίζω ότι κανένα θύμα δεν νιώθει πλήρη δικαίωση. Εγώ έχω φύγει από αυτό το κομμάτι, τελείωσε όταν τελείωσε το δικαστήριο. Περιμένω και το εφετείο βέβαια. Δεν νιώθω μίσος και θυμό. Δεν είχα την πολυτέλεια να αφιερώσω για να θυμώνω, είχα τόσα να διαχειριστώ και εδώ και 3 χρόνια προσπαθώ να είμαι λειτουργική, χρειαζόμουν όλη την ενέργειά μου να τη ρίξω εκεί, αλλιώς δεν θα είχα αυτή τη βελτίωση.
Τι σημαίνει συγχώρεση; Για εμένα συγχώρεση είναι να μην το σκέφτομαι και να μη τη σκέφτομαι, δεν με απασχολεί τι θα συμβεί σε εκείνη, έχουν αποφασίσει οι άλλοι. Να μπορώ να πορεύομαι χωρίς τα αρνητικά συναισθήματα που λέγαμε πριν. Ίσως όταν νιώσω υγιής και νιώθω ότι πατάω σταθερά, μπορεί να μου βγει τότε, τώρα έχω την ανασφάλεια της υγείας».
Tέλος αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή, τονίζοντας πως: «Γενικά δεν απαντώ σε τέτοια πράγματα. Είμαι νέος άνθρωπος. Με φλερτάρουν οι άντρες, αλλά πλέον είναι διαφορετικοί άντρες. Υπάρχει μια διαφορά. Έχω ενθουσιαστεί, αλλά δεν έχω ερωτευτεί μετά από αυτό. Η Ιωάννα θέλω να είναι ευτυχισμένη και ερωτευμένη. Θέλω να κάνω οικογένεια αλλά δεν είναι αυτοσκοπός μου».