Με την εμπειρία του ΤikTok να έχει γίνει κτήμα τους, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προσφέροντας χαμόγελα, χιούμορ, αλλά και ευχές για… έναν ωραίο διάλογο.
Ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που έφτασε στην Αγία Παρασκευή ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος στο πέτο του φορούσε μια καρφίτσα με την ελληνική σημαία. Στο πλευρό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης βρίσκονταν μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, ο βουλευτής Βασίλης Βιλιάρδος και ο Βασίλης Γραμμένος, υποψήφιος στην Α Αθήνας . Δεύτερος στην Αγία Παρασκευή έφτασε ο Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με το στενό του κομματικό επιτελείο. Την έλευση του ΜέΡΑ25 είχε προαναγγείλει λίγες ώρες νωρίτερα ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ερικ Εντμαν, ο οποίος ανάρτησε μια φωτογραφία στο twitter, λέγοντας: «Σαν βγεις στον πηγαιμό για το debate». Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέδειξε ακόμα μια φορά την καλή σχέση που έχει με το χιούμορ, προσφέροντας έναν ωραίο διάλογο με τους δημοσιογράφους για τις στιλιστικές του επιλογές.
«Βάλαμε γραβάτα, είναι και βράδυ, να είμαστε σουλουπωμένοι» είπε χαρακτηριστικά. Σε πιο χαμηλούς αλλά και πολιτικούς τόνους χωρίς χιούμορ και χαμόγελα κινήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έφτασε στα στούντιο της ΕΡΤ λίγη ώρα αργότερα συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή επικρατείας Δημήτρη Μάντζο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φόρεσε το κοστούμι του cool, κάνοντας πλάκα με τους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν στην είσοδο της ΕΡΤ. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε τελευταίος στο Ραδιομέγαρο, απέδειξε την ικανότητα που έχει στη σχέση του με την κάμερα, κάνοντας χιούμορ για το debate και τα αποτελέσματα που θα έχει. Τις εντυπώσεις ωστόσο έκλεψε η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία εμφανίστηκε αγκαζέ με τον Μιχάλη Καλογήρου.
Ο Παναγιώτης Στάθης κράτησε απολύτως δίκαιη στάση απέναντι σε όλους τους αρχηγούς, ωστόσο έπεσε στο… παράπτωμα της ερώτησης εκτός θέματος στον Νίκο Ανδρουλάκη, θέτοντας ζήτημα συνεργασιών στο ζήτημα της οικονομίας. Ο Γιώργος Παπαδάκης μπορεί να προσέδωσε εμπειρία στο πάνελ των δημοσιογράφων (όντας ο πιο παλιός), όμως δεν κατάφερε να πάει τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω. Αντίθετα, πολλές φορές αρκέστηκε σε γενικόλογες ερωτήσεις που άφηναν τους πολιτικούς να φλυαρούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η ερώτηση στον Γιάνη Βαρουφάκη για τους θεσμούς. Ωστόσο, έσωσε την κατάσταση με την ερώτηση στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη φυλάκιση όσων ευθύνονται για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ο Αντώνης Σρόιτερ επιχείρησε να κερδίσει τις εντυπώσεις, όμως ορισμένες φορές οι ερωτήσεις του είχαν περισσότερο μια διάσταση «κουτσομπολιού» παρά ουσιαστικής πίεσης προς τους αρχηγούς. Ωστόσο, η ερώτηση που έκανε στον πρωθυπουργό για την αξιολόγηση των δικών του επιλογών (όπως ζητάει ο ίδιος για όλους τους άλλους) για τις πυρκαγιές, τους Πατσήδες και τις λάθος επιλογές που έκανε ανέβασε πολύ τις μετοχές του. Τέλος, ανεπαίσθητες και εντελώς ανώδυνες ήταν οι παρουσίες της Σίας Κοσιώνη και της Μάρας Ζαχαρέα, οι οποίες περιορίστηκαν σε πολύ βολικές ερωτήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. την ίδια ώρα που με σκληρές ερωτήσεις αντιμετώπισαν τους υπόλοιπους αρχηγούς. Οι δύο κυρίες δεν θα μείνουν «αξέχαστες» για τις ερωτήσεις που έκαναν. Αντίθετα, περισσότερο επιβεβαίωσαν όσους υποστηρίζουν πως λόγω των συγγενικών τους σχέσεων με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και με βουλευτή του κόμματός του δεν θα έπρεπε να είναι στο ντιμπέιτ.
Διαβάστε ακόμα:
«Ζορίστηκε» στο debate ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις υποκλοπές και την τραγωδία των Τεμπών
Όσα ακούστηκαν στο debate των πολιτικών αρχηγών για τις Εκλογές της 21ης Μαΐου
«Το ματς έληξε 2-0»: Τι δήλωσαν οι έξι πολιτικοί αρχηγοί, βγαίνοντας από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ