Δεν έχει προηγούμενο αυτό που έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας στη Γαλλία. Η Μπορντό ήθελε τη νίκη στον αγώνα με τη Ροντέζ για να εξασφαλίσει την επιστροφή της στην Α’ κατηγορία. Η αντίπαλός της με δική της επικράτηση έμενε στην κατηγορία.
Στο 22ο λεπτό του αγώνα ο Μπουανίς των φιλοξενουμένων σκόραρε κι έδωσε το προβάδισμα στη Ροντέζ. Στη διάρκεια των πανηγυρισμών οπαδός της Μπορντό μπήκε στο γήπεδο και χτύπησε τον σκόρερ.
Ο γιατρός του αγώνα διαπίστωσε ότι μετά το χτύπημα ο Μπουανίς δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει και το ματς διακόπηκε.
Τώρα η Πειθαρχική Επιτροπή θα εξετάσει το γεγονός, αλλά είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τους κανονισμούς που προβλέπουν μηδενισμό της Μπορντό και νίκη, στα χαρτιά της Ροντέζ.
Έτσι η Μετς ακολούθησε τη Χάβρη στον προβιβασμό στην ανώτερη κατηγορία, ενώ η Μπορντό πέρα από την άνοδο που έχασε κινδυνεύει να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα με βαθμούς ποινής.
Η Β’ κατηγορία στη Γαλλία ήταν φέτος ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Για να εξασφαλιστούν αγωνιστικές λόγω της διακοπής για το Μουντιάλ η 1η αγωνιστική εγινε στις 30 Ιουνίου 2022 και η τελευταία στις 2 Ιουνίου 2023. Κράτησε δηλαδή 11 μήνες και 28 μέρες!
🔴BREAKING 🔴
Prolongation du Festival de CannesEt la Palme du meilleur acteur masculin est attribuée à Lucas Buades pour ce fabuleux trauma cranien pris en charge par le Samu à la suite d’une poussette. pic.twitter.com/ETfGS5SfIJ
— Connerishiwa 👽 (@connerishiwa) June 2, 2023