Σε ύφεση η ουκρανική αντεπίθεση: Τα εδαφικά κέρδη

Must Read

Στην Ζαπορίζια η κατάσταση μέχρι πριν λίγη ώρα είναι η ακόλουθη:

Η χθεσινή νύχτα ήταν η πρώτη μετά από τέσσερις ημέρες που οι Ουκρανοί δεν προώθησαν τις θέσεις τους, αυτές του 291ου συντάγματος δηλαδή νότια του Orekhovo.

Είναι πιθανό ότι οι δυνάμεις της 47ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας  (Εξοπλισμένης με Leopard και Bradley) δεν είναι ατελείωτες, και οι ζημιές με τις απώλειες των αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού M2 Bradley τις προηγούμενες ημέρες και απτές απώλειες στον αριθμό των διαθεσίμων  αρμάτων μάχης, καθιστούν αδύνατες περαιτέρω επιθετικές ενέργειες χωρίς τη συμμετοχή πρόσθετων δυνάμεων.

Οι επιθέσεις του ουκρανικού στρατού σημειώθηκαν εχθές λίγο πιο δυτικά, μέσω του Malye Shcherbaki.

Δεδομένου όμως ότι το έδαφος εκεί είναι πιο κακοτράχαλο, η επίθεση έγινε από πεζικό, το οποίο μεταφέρθηκε στο σημείο με ελαφρά τεθωρακισμένα. Αυτές οι κινήσεις όμως εντοπίστηκαν από drones και Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε η ρωσική πλευρά, οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τις βολές πυροβολικού που δέχτηκαν.

Η στιγμή που οι Ουκρανοί στρατιώτες εισέρχονται στον οικισμό

Πιο σοβαρή ήταν η εμπλοκή των ουκρανικών και των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή Velikaya Novoselka (ανατολικά του Orekhov). Εδώ οι δυνάμεις των Ουκρανών προσπάθησαν να περάσουν γρήγορα στον οικισμό Urozhaynoe και ενεπλάκησαν με τις ρωσικεσ δυνάμεις προς την κατεύθυνση Ravnopolya και Neskuchnoe.

Η ουκρανική επιδρομή στο Urozhaynoye,  είναι μια σημαντική προώθηση, ίσως η πιο πετυχημένη της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Στα βόρεια αυτού του οικισμού ο Ρωσικός στρατός φαίνεται ότι υποχώρησε και δεν έχει θέσεις. Οποιαδήποτε κίνηση των Ουκρανών  μεταξύ των υψωμάτων προς τον οικισμό είναι όμως επίφοβη, αφού Τεθωρακισμένα και πεζικό βάλλονται όχι μόνο από πυροβολικό, αλλά και από ATGM, από δύο πλευρές ταυτόχρονα. Επομένως, αυτή η «προώθηση» από τακτικής σκοπιάς είναι υψηλού ρίσκου.

Παράλληλα, ρωσικές πηγές αποκαλύπτουν ότι μόλις άρχισαν οι μάχες, οι Ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τον οικισμό Neskuchnoe.

Βρίσκεται πολύ χαμηλά, και ως εκ τούτου υπάρχουν μόνο στρατιωτικοί παρατηρητές και φρουροί, οι οποίοι μετακινούνται αμέσως στα γύρω υψώματα αν ξεκινήσει μια μάχη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ουκρανικό στρατός δεν ενέπλεξε ισχυρές δυνάμεις τις προηγούμενες ώρες, ενισχύοντας έτσι το σενάριο της μεγάλης ουκρανικής επίθεσης που πιθανότατα θα εκδηλωθεί σε άλλο σημείο και όχι στην Ζαπορίζια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This