Ματίνα Παγώνη: «Να μην κάνουν οι μητέρες μόνες τους το strep test στα παιδιά»

Must Read

Την δική της εκτίμηση εξέφρασε για τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου και τους τρόπους αντιμετώπισής του, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν κάνει οι μητέρες να πραγματοποιούν μόνες τους το strep test.

Τα θανατηφόρα κρούσματα στρεπτόκοκκου που καταγράφτηκαν στη χώρα από τις αρχές του χρόνου, σε συνδυασμό με το «σκληρό» πρόσωπο που εμφάνισε φέτος, μετά την πανδημία, το συγκεκριμένο βακτήριο, αποτελούν κεντρικό θέμα συζήτησης στα παιδιατρικά ιατρεία.

Η Ματίνα Παγώνη εξήγησε πως είναι τα αρκετά τα περιστατικά στον στρεπτόκοκκο κυρίως στα παιδιά και στους μεγάλος με υποκείμενα νοσήματα.

«Στα παιδιά είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό. Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα όμως, που φοβίζει τις μητέρες, Πρέπει να πάρουν τον παιδίατρο και εάν πάρει την κατάλληλή αγωγή δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως αφήσει τα συμπτώματα να συνεχίζουν θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχουν όλα τα παιδιά τα ίδια συμπτώματα. Να πω πως δεν κάνει η μητέρες να κάνουν μόνες του το strep test γιατί μπορεί να γίνει λάθος, να βγει αρνητικό. Θα πρέπει να απευθυνθεί στον γιατρό και να γίνει και καλλιέργεια», είπε αρχικά.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μετά το δεύτερο 24ωρο αγωγής η εξέλιξη του παιδιού είναι καλή. «Και Αμερική και Ευρώπη είναι πολλά τα περιστατικά. Μην ξεχνάμε πως 2,5 χρόνια είχαμε ένα ‘’κοιμισμένο’’ ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εξασθενίσει. Τα ζώα δεν κολλάνε. Μεταδίδεται με τα σταγονίδια και την επαφή καθώς είναι βακτήριο», κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This