Η Πρωτοβουλία «53+» καρφώνει τον Τσίπρα για… χλιαρή αντιπολίτευση

Must Read

«Ακονίζει μαχαίρια» εν όψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η εσωκομματική αντιπολίτευση. Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική συνάντηση της Πρωτοβουλίας Μελών «53+», παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου και με οδηγό την «αριστερή, ριζοσπαστική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ».

Αντικείμενο της συζήτησης, η αντιπολίτευση που θα ασκήσει εφεξής ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η μετεξέλιξη του κόμματος. Η εσωκομματική αντιπολίτευση στρώνει το έδαφος για το επικείμενο συνέδριο, αναζητώντας το ιδεολογικό στίγμα που θα φέρει το κόμμα και επιμένοντας στην ανάγκη της αυτοκριτικής και σε κάθε περίπτωση της ενδελεχούς συζήτησης για τα αίτια που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του καλοκαιριού.

Τα στελέχη των «53+» επισείουν ταυτόχρονα τον κίνδυνο της αποσυριζοποίησης, προειδοποιώντας ότι στον δρόμο προς την περιβόητη διεύρυνση μπορεί να χαθεί η αριστερή ταυτότητα του κόμματος.

Δείτε επίσης: Πολάκης σε Γεωργιάδη: «Εσύ, σκουπίδι της ανθρώπινης ιστορίας… ΟΥΣΤ!»

Την ίδια ώρα, ζητούν μετ’ επιτάσεως να υπάρξει κινητοποίηση των αντιπολιτευτικών μηχανισμών του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για «χλιαρή», «αναποτελεσματική» και «άνευρη» αντιπολίτευση, που σε ορισμένες περιπτώσεις παρακολουθεί απλώς ως θεατής και δεν έχει παρεμβατικό λόγο.

Αρκετά είναι, άλλωστε, τα στελέχη που δυσαρεστήθηκαν από την επιμονή των ΠολάκηΤζανακόπουλου να παραστούν στη συνεδρίαση προανακριτικής της Πέμπτης, παρά την εξαίρεσή τους, αφήνοντας αιχμές για επικοινωνιακή τακτική που δεν συνάδει με τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εσωκομματικές ενστάσεις για τους χειρισμούς από τα… κεντρικά έχουν αρχίσει, άλλωστε, να διατυπώνονται και δημόσια, με τον Νίκο Φίλη να επισημαίνει ότι η Ν.Δ. δεν θα πέσει με την πολιτική του ώριμου φρούτου, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ένα… προγραμματικό restart.

«Χρειάζεται να αναδειχθούμε ως μια εναλλακτική, ριζοσπαστική – αριστερή δύναμη, σε ρήξη με μνημονιακές πολιτικές που αναγκαστήκαμε να υλοποιήσουμε» δήλωσε ο ίδιος με νόημα, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε ένα προγραμματικό restart.

Μια φυσιογνωμία έξω από τον οικονομισμό στον οποίο πολλές φορές γλιστρήσαμε, σπρωγμένοι από την οικονομική κρίση και τη διαχείρισή της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This