Με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς Κελσίου και την θερμοκρασία εδάφους να φθάνει έως και τους 80 βαθμούς σε ορισμένα τμήματα της χώρας, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες κυκλοφορούν με φορητούς ανεμιστήρες και καλύπτουν τα εκτεθειμένα μέρη του σώματός τους για να μην καούν από τον ήλιο. Μάλιστα κάποια καπέλα έχουν ενσωματωμένους ανεμιστήρες.
“Προσωπίνια”, δηλαδή μάσκες που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο και έχουν τρύπες για τα μάτια και την μύτη του χρήστη, μπλούζες με μακριά μανίκια για να καλύπτουν τα χέρια καθώς και καπέλα με μεγάλο γείσο και ελαφριά τζάκετ από ανθεκτικό υλικό κατά της UV ακτινοβολίας, έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή.
“Σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία, δύο με τρία χρόνια πριν, αυτή η χρονιά είναι πολύ, πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες. Οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί πολύ αυτό τον χρόνο”, λέει μια πωλήτρια, η Γουάνγκ, σε ένα κατάστημα που πουλάει καπέλα.
Πολλές πελάτισσες στην ανατολική Ασία έχουν αδυναμία στο δέρμα που δεν έχει μαυρίσει από τον ήλιο, ενώ τα προϊόντα προστασίας από τον ήλιο είναι επίσης δημοφιλή σε γειτονικές χώρες όπως η Νότια Κορέα.
“Η βασική ανησυχία μου είναι να μην πάθω κάποιο δερματικό νόσημα ή να μην βγάλω πανάδες από τον ήλιο”, λέει η 17χρονη μαθήτρια Λι Σουγιάν η οποία επισκέπτεται μια τουριστική περιοχή του Πεκίνου μαζί με την μητέρα της φορώντας και οι δύο “προσωπίνι”.