Ο Ελευθέριος Σκιαδάς υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων

Must Read

Ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά που ανακοινώθηκε χθες με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά» στον Δήμο Αθηναίων. Ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών δημοσιογράφος και συγγραφέας, Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Ελληνοαμερικανικού Πανεπιστημίου, γεννήθηκε στην Αθήνα.

Επί πολλές θητείες Σύμβουλος Κοινότητας, Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Aναπληρωτής Δημάρχου και νυν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και του «Μορφωτικού Ιδρύματος του Δήμου Αθηναίων», είναι Γενικός Διευθυντής της εφημερίδος «ΕΣΤΙΑ», συνεργάτης της εφημερίδος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», Πρόεδρος του ιστορικού «Συλλόγου των Αθηναίων» καθώς και Πρόεδρος του Μεροπείου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος.

Είναι επίσης Ισόβιο Μέλος της International Society of Olympic Historians (ISOH) και μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Έχει συγγράψει 45 βιβλία με άξονες την ανάδειξη της σύγχρονης διαδρομής των Αθηνών από το 1834 έως σήμερα, την ιστορία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και την ιστορία του Ολυμπιακού Κινήματος.

Στο ιστορικό συγγραφικό του έργο θεμελιώθηκε η αναμόρφωση του συστήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 6.000 ιστορικά άρθρα στον καθημερινό Τύπο. Ως αθηναιογράφος υπήρξε εκδότης της εφημερίδος «Ο Μικρός Ρωμηός», ενώ σήμερα αρθρογραφεί καθημερινά και στην ιστοσελίδα www.taathinaika.gr του «Συλλόγου των Αθηναίων».

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά με τον Μιλτιάδη Έβερτ (1986) και η μακρά πορεία του στην αυτοδιοίκηση ακολουθεί με συνέπεια το δίπολο «Άνθρωπος και Πόλη». Με διακεκριμένες μελέτες αποκάλυψε άγνωστες αλλά σημαντικές ιστορικές πτυχές του πρώτου δήμου της χώρας, όπως η ίδρυσή του Δήμου Αθηναίων (1993), η Δημοτική Αρχή της Απελευθέρωσης (1996), το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (1999), το Ληξιαρχείον Αθηνών (2005) κ.ά.

Διαχρονικά συγκρότησε το Κτηματολόγιο του Δήμου Αθηναίων και υπεραμύνθηκε δυναμικά της περιουσίας του. Είχε την ευθύνη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (Λαμπαδηδρομία, Εθελοντισμός κ.ά.). Το 2005 ίδρυσε το «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων» (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), στο οποίο και προήδρευσε την πρώτη πενταετία λειτουργίας του δημιουργώντας το πρώτο δίκτυο κοινωνικών δομών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, «Εστία Αθηνών» κ.ά.).

Επί δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη εισηγήθηκε την ίδρυση του «Μορφωτικού Ιδρύματος Δήμου Αθηναίων» (Μ.Ι.Δ.Α.) του οποίου και διατελεί Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This