Ο δήμαρχος Πάρου κάνει τα στραβά μάτια στον Αμπελά;

Απ' άκρη σ' άκρη οι ξαπλώστρες στην παραλία Αμπελάς - Δεν τηρούνται ούτε εκεί οι προϋποθέσεις!

Must Read

Την ώρα που το κίνημα της πετσέτας με τις δυναμικές κινητοποιήσεις του στην Πάρο μάχεται για την απελευθέρωση των παραλιών από τους επιχειρηματίες που έχουν «πνίξει» παράνομα τις ακτές με ξαπλώστρες και ομπρέλες, πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για την στάση των δημοτικών Αρχών.

Άλλο ένα τρανό παράδειγμα είναι η παραλία Απελάς στην Πάρο, στην οποία όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsbreak.gr, οι ξαπλώστρες καταλαμβάνουν όλη την ακτή, παραβιάζοντας τη νομοθεσία.

Όπως προβλέπει ο νόμος, οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες, μπορούν να καλύπτουν το 60% του παραχωρούμενου χώρου, με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και η ύπαρξη ελεύθερης ζώνης από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον πέντε 5 μέτρων.

Όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρείται και αν κάποιος πολίτης θέλει να κάνει το μπάνιο του στον Αμπελά, η μόνη επιλογή που έχει είναι… τα beach bar.

Τι λέει ο δήμαρχος

Yπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του χθες στο Open, ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες στο νησί. «Υπάρχουν παραλίες όπου οι επαγγελματίες είναι άριστοι. υπάρχουν και κάποιοι, ευτυχώς λιγοστοί, που αυθαιρετούν και ο δήμος σαφέστατα δεν θα κάνει πίσω. Θέλουμε να στηρίξουμε την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες» υποστήριξε και εξέφρασε τη διαφωνία του δήμου με την ΚΥΑ, που δεν επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο παραλιών από τις δημοτικές Αρχές.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This