Η χλιδάτη διαμονή Ζελένσκι στην Αθήνα 

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου, θα του μείνει αξέχαστη

Must Read

Μπορεί να μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία εδώ και ενάμιση χρόνο, αλλά ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν παρέλειψε να γευτεί τις γκουρμέ γεύσεις του executive chef Αστέριου Κουστούδη και να απολαύσει τις ανέσεις του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία».

Κατά την ολιγόωρη παραμονή του προέδρου Ζελένσκι στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων, πρόλαβε να απολαύσει τις συνταγές του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin σεφ, δίνοντας έμφαση στην ελληνική κουζίνα.

Αν και λιτοδίαιτος, δοκίμασε φάβα Σαντορίνης, λευκή ταραμοσαλάτα, σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, ψητό καλαμάρι και φρέσκο ψάρι. Στο γεύμα του στο εστιατόριο GB Roof Garden θαύμασε τη θέα της Αθήνας με φόντο την Ακρόπολη και τις γαστρονομικές επιλογές με βάση τη μεσογειακή κουζίνα του chef de Cuisine Νίκου Λιόκα.

Από τα καταφύγια του Κιέβου, ο Ζελένσκι έμεινε προχθές στη Royal Suite του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» και απόλαυσε τις ανέσεις του, έχοντας μαζί του 22 άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Ουκρανού προέδρου και των άλλων ηγετών στο ξενοδοχείο τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, με εκατοντάδες αστυνομικούς αλλά και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται πως ο Β. Ζελένσκι ήταν καλεσμένος και στο δείπνο που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ζελένσκι στην Αθήνα, η οποία θα του μείνει αξέχαστη από τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας που γεύτηκε και τις ανέσεις της βασιλικής σουίτας του «Μεγάλη Βρετανία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This